Sokak szerint előrehozott BL döntőt láthatunk ma, bár ebben a párharcban biztosan két mérkőzés fog dönteni, nem pedig egy, mint a fináléban.

Ugyanakkor óvatosabban kell bánnunk az előrehozott döntő kifejezéssel. Tény, hogy a Manchester Citynek adják a bukik (már egyébként évek óta) a legnagyobb esélyt a végső győzelemre, rendre porszem kerül Guardiola gépezetébe. Hol a Chelsea köpött bele a levesükbe, hol a Real Madrid sokkolta őket, valahogy mindig sikerült egy gyenge napot kifognia a spanyol mesternek taktikailag. Számosan osztják azt a véleményt, hogy rendre túlspilázza a játékot Josep. Ma azonban annyira egyben van már ez a City, hogy egyáltalán nem olyan könnyű rajta rést ütni, mint az elmúlt szezonok bármelyikében. A védelem nagyon rendben van, elég nagy a variációs lehetősége is Pepnek, a középpályáról nem is beszélve, de a legfontosabb: ami sokáig hiányposzt volt, a klasszikus gólzsák posztja, na azt már ugyebár betölti Haaland. Egész szezonban brillíroznak, ugyanakkor a mumus Spurs, vagy a Manchester United néha borsot tudott törni Rodriék orra alá. Most azonban egy sebzett Bayern lesz az ellenfél…

Számos alkalommal már áprilisban világossá vált, hogy a Bayern München fogja nyerni a Salátástálat. Utcahosszal szokták vezetni ilyenkor a német pontvadászatot, azonban most mindössze 2 pont az előnyük, a kupából kizúgtak, a BL-ben meg hát itt van a bivalyerős City. Tuchel teljesítményét kíváncsian figyeli mindenki, de a csodatételhez nagyon vékony ez a keret, főleg a támadószekción belüli gólfelelős személye ami aggasztó lehet. Lewát egyértelmű, hogy szinte lehetetlen pótolni, bár Choupo-Moting egész jól betöltötte eddig a lengyel által hagyott űrt, de ma Eric-Maxim nem játszhat. Müllert nem szabad leírni, de ő sem a régi már, egy ilyen Manchester ellen méginkább kijön majd a megkopott sebessége. Mané egyelőre adós a világklasszis teljesítménnyel, bár sérülése miatt nem is elvárható még tőle a legmagasabb szinten való játék. Gnabryra és Sanéra fog hárulni a góllövés feladata, meglátjuk mi sül majd ki ebből, de nem sok jóra számíthat a Bayern. Nem véletlenül adják elég magas, 1.50-es oddson a München gólt.. Neuer hiánya pedig csak erősítheti a City hendi tippet, mert bár Sommer jó kapus, nincs egy szinten Manuellel, a BL rutinja sem összehasonlítható.

A Manchester City lehet megint el fog vérezni a BL-ben, de nem a Bayern München ellen. 21 gólt vágtak a hazaiak az elmúlt 4 meccsükön, abből 7-et pont egy német csapatnak. Könnyen elképzelhető, hogy leiskolázzák ma a Bajorokat.

Tipp: 3-0.

Manchester City - Bayern München: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp