Jótékonysági mérkőzést játszik ma egymással a két együttes, a mérkőzés a TogetherForTürkiye elnevezést kapta, helyszíne pedig Törökországban a Besiktas otthonául szolgáló Vodafone Park lesz. A mérkőzés szervezésében egyébként a spanyol csapat elnöke is jelentősen kivette a részét, így elmondható, hogy nem egy újabb, nagy pénzért idehozott csapatról van szó, önként ajánlotta fel a segítségét a klub. A törökországi földrengés károsultjaiért és a gyermekek támogatásáért rendezik ezt a mérkőzést, ahol a befolyt pénzösszeg elsődleges cél ha jól tudom a földrengést túlélt gyerekek iskolaépítése lesz.

Mivel külön foglalkoztak azzal a ténnyel, hogy szeretnének újra a gyermekek arcán mosolyt látni, gondolom nem egy gyenge, totyogós, essünk már túl rajta mérkőzést várnak a csapatok, és ami azt illeti, én sem. Felesleges lenne azzal foglalkozni, hogy ki hogy áll a bajnokságokban, ki milyen formában van, ez itt ma egy gálamérkőzés lesz, ahol a befolyt pénzösszeg lesz a lényeg. Azonban nem szabad elmenni amellett a tény mellett sem, hogy mindkét csapat harcban van a saját bajnokságában a második helyért, és egy ilyen mérkőzést miatt nem kockáztatna senki sem egy esetleges sérülést, így bőven lesznek változtatások a csapatokon, simán el tudok képzelni sorcseréket is egy adott időpontban.

Az Atleti szinte a legerősebb keretével utazik, alig lesz majd hiányzója, hazai oldalról nem találtam keretet, de gondolom ők is a legjobbjait küldik pályára. Azt nem tudom, hogy az előző bajnokin megsérült Cenk Tosun ott lesz-e, de a nemrégiben igazolt Aboubakar kiváló formában van, már 6 gólnál jár ebben a szezonban (9 mérkőzésen érte el). A nézők nagyobb hányada török lesz és senki nem kíváncsi arra, hogy a Besiktas B vagy U19 mire is képes, így tényleg semmi sem indokolja a visszafogott hazai keretet.

Ezen a mérkőzésen az eredmény teljesen lényegtelen, a közönség szórakoztatása lesz a cél, valamint az, hogy mindenki egészséges maradjon. Sok helyzetet várok és legalább 4 gólt.

Beşiktaş A.Ş. - Atlético Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp