A Real Madrid az egyik legnagyobb esélyese az idei Bajnokok Ligája kiírásának, csak egy csapat lehet, aki megállíthatja őket, ez pedig a Manchester City. A hétvégén kikapott mindkét csapat, azonban más-más okból kifolyólag. Nagyon sima mérkőzést várok, hasonlót, mint tegnap volt a Man City - Bayern München.

A spanyol csapat egy jó formába lendült Villarreal ellen szenvedett vereséget szombaton, bár úgy gondolom, hogy nem különösebben erőltették meg magukat. A bajnoki cím elúszott, a Bajnokok Ligája csoportkör garantált a következő szezonra, és a dobogó is szinte zsebben van. Amúgy is jött a hétközi, rendkívül fontos BL negyeddöntő mérkőzés, sokkal fontosabb volt arra 'tartalékolni', elvégre azt még megnyerheti a csapat.

Az angolok négy mérkőzése nyeretlenek a bajnokságban, legutóbb a Wolverhampton csapatától kaptak ki idegenben, ezzel pedig egyre távolabb kerül számukra a hatodik hely, ami még nemzetközi kupaindulást jelentene. Amennyiben a Chelsea nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, úgy a következő szezonban nem szerepelhet Nemzetközi Kupában, ez pedig hatalmas érvágás lenne a csapat számára. Már csak azért is, mert egy csomó pénzt elköltöttek játékosokra, majd hoztak egy olyan edzőt, aki teljesen leszerepelt velük. Nemrégiben kinevezték a szezon végéig Lampradot, ami egyébként nem válik be egyelőre, és kérdés, hogy hogyan fognak teljesíteni vele ezen a mérkőzésen.

Sok ideje nem volt Lampardnak megismerni a játékosait, ezért nagyon nehéz lesz olyan kezdőt felrakni a pályára, akik Benzemáékat megállíthatják. Márpedig ezt a mérkőzést muszáj megnyerje a Real Madrid, mert ellenkező esetben még ki is eshetnek, bár sok esélyt nem látok rá.

Egy nagyon sima, több gólos Real Madrid győzelmet várok.

Real Madrid - Chelsea: Real Madrid által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp