A csütörtöki napon a nyolcaddöntőket rendezik az ATP1000-es tornán. Nicolas Jarry – Stefanos Tsitsipas összecsapást szemeltem ki. Talán meglepő lesz a tippem,de nem érzem úgy,hogy váratlan eredmény lenne inkább értéket látok e találkozó kimetelét illetően.

Szerintem a találkozó favoritja a chilei. Amióta februárban Rio de Janeiroban kivirágzott némi túlzással megállíthatatlan. Azóta Alcaraztól kapott ki és Vavassoritól,de ezt inkább elengedte mintsem súlyos csapás érte volna e fiaskó okán. Hiszen egy hónap szünet után első mérkőzése volt ami ráadásul egy kis torna volt. Az első fordulóban váratlanul simán verte Coricot esélyt sem hagyva neki. A szerdai játéknapon viszont meggyűlt a baja Popyrinnel aki kifejezetten jól játszott és az adogatásait is jó százalékban ütötte és sok pontot hoztak neki.(veszélyes lesz a szezon további részére az ausztrál bárki ellen). Így Jarry érdemei csak felértékelődnek azáltal,hogy egy ilyen magas színvonalú találkozót sikerült megnyernie. Ami jó hír,hogy ahhoz képest csak 2 és fél óra játékidő volt,így bizakodhatunk hogy nem vett ki túl sokat belőle ez a meccs.

A másik oldalon Tsitsipas lesz aki kétlem,hogy örül,hogy a chileit kapta. A görög az egész szezonban nem találja önmagát ezt nyugodtan kijelenthetjük,mert rendszeresen jönnek a váratlan vereségek. Hiába az Ausztrál Open menetelés azóta csak keresi a pályát,de nem találja. Ráadásul számára nem jött ki jól,hogy Bonzi feladta a meccset,mert így egy épkézláb találkozó nélkül ütközhet egy hatalmas falba Jarry személyében.

Szerintem a görög játéka nem tart ott,hogy egy Jarry szintű salak játékos ellen felvegye a kesztyűt. Később lehet,hogy ez változik,de a találkozót most játsszák és nem egy hónap múlva. A jelenlegi formák és a vörös borításon nyújtott idei teljesítmény alapján nekem egyértelmű a chilei győzelme.

Jarry, Nicolas - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp