A 2023-mas bramptoni női jégkorong világbajnokságon elérkezett a nap, amikor már nem lehet hibázni. Jön az egyenes kieséses szakasz. A talpon maradt 8 csapatból 4 marad a nap végére, mármint a bramptoni időzóna szerint.

Az IIHF-nél azért voltak olyan kedvesek, és a két európai csapat meccsét tették előre, a mi időzónánk szerint délután 16:00-ás a kezdés.

A csehek az A csoportban játszottak, két kalibrálható zakó USA és Kanada ellen, Japánt 1-1 után hosszabbításban verték, Svájc ellen egy gólgazdagabb 5-2 jött. USA 6, Kanada öt gólt ütött a cseheknek, de nem mérvadó, a két ország más szinten játszik, másik liga, ahogy mondani szokták.

A finnek az előző vb miatt a gyengébb csoportban szerepeltek, de ott nagyon domináltak. Igazából nem volt ellenfelük, mi vagy a németek gólt sem ütöttek ellenük, a franciák egyet, de kaptak rá 14-et.

Valamennyire a svéd-finn volt éles úgy ahogy, de a svédek rossz védekezése miatt a vége ott sem volt kérdés.

Itt most már nem babra megy a játék, aki nyer, megy a top4-be és éremért játszik. Érdemes tudni, hogy nincsenek ágak, tehát a negyeddöntők után sorsolás van, szóval elméletileg USA és Kanada összekerülhet az elődöntőben, ami a többieknek jó hír, hisz így lehetőség van döntőzni. Ha ők elkerülik egymást (és szerintem biztos úgy lesznek melegítve a golyók,hogy a kanadai vb-n csak a fináléban játszanak), akkor a két gigász fináléja biztos.

Lényeg az, hogy a csehek és a finnek szerintem nem fognak egymásnak esni, és nem mennek bele egy nyílt oda vissza játékba. A finnekre főleg nem jellemző, nagyon stabilak, mindig vannak biztosító emberek, jó kis masszív csapat.

Talán az is sejtet valamit, hogy az európai Hockey Tour végső szakaszába amikor találkoztak, 1-0-ra nyertek a finnek. Ez még nagyobb tét, és a finnek nem is szoktak ütni mindenhonnan, próbálnak minőségi lövőhelyzetet kidolgozni, de a csehek ellen talán ez is nehezebben fog menni.

Jó kérdés, milyen lesz a játékvezetői felfogás, de itt a női hokiban azért sokszor előfordul, hogy lazán lemegy 6-7 perc is játékmegszakítás nélkül, és komolyabb helyzet nélkül. Nem tuti a tipp, de meglepődnék, ha góleső lenne. Utolsó 10 meccsükből 2 ment 5,5 gól fölé, az azért nem sok.

Cseh Köztársaság (n) - Finnország (n): Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp