"Járt utat a járatlanért fel ne adj!", tartja a mondás és én ennek szellemében (is) választottam a mai EL negyeddöntők közül a Juventus - Sporting Lisbon összecsapást. A főoldalon olvashatunk egy remek előzetest, hogy miért várható az, hogy mind a két csapat szerez gólt ezen a mérkőzésen. Nem vagyok martalékos, ezért én megelégszem azzal is, ha csak az egyik fél szerez gólt a találkozón. Viszont vagyok annyira önző, hogy az az egyik fél a Sporting Lisbon legyen.

Nem köntörfalazok, az olasz élcsapatok közül számomra a Juventus játéka a legkevésbé fogyasztható. Pedig higgyétek el aki a magyar NB I-en szocializálódott, annak nincsenek teljesíthetetlen igényei, de a "Zebrák" valahogy ezt a keveset sem tudják hozni. Nem is dőltem én a kardomba, mikor hétvégén a Lazio odapörkölt nekik egy duplát, csak hogy érezzék a törődést. Ismételten bebizonyosodott, hogy szakvezetőjük Massimiliano Allegri kicsit túl van értékelve azon a bizonyos ranglétrán. Már több meccsükön is láttam, hogy érdemben nem tud belenyúlni a találkozóikba, ha ég a ház. Arról már nem is beszélve, hogy olyan játékosokból, mint Vlahovic vagy például Di Maria egyszerűen képtelen előhozni a bennük rejlő potenciált. Ennek kompenzálására biztosak lehetünk benne, hogy megpróbálnak rámenni egy kapott gól nélküli mérkőzésre, de ehhez a mostani Sporting nem biztos, hogy jó alany.

Bár az előjelek nem ideálisak Ruben Amorim csapatánál sem, hisz a sérült Paulinho és az eltiltott Manuel Ugarte biztosan hiányzik majd a portugáloknál. Nem mondom, hogy ez nem nagy vérveszteség a zöld-fehérek számára, de nem is áthidalhatatlan. Sokkal esélytelenebbek lennének, ha például személyes kedvencem Pedro Goncalves hiányozna a soraikból. Az Ő góljai, gólpasszai, kreatív, kiszámíthatatlan játéka nélkülözhetetlen ebben a csapatban. Paulinho helyén máris megvillant Trincao, aki a hétvégén a Casa Pia ellen rögtön egy mesterhármassal jelezte, hogy lehet rá számítani. Szerintem a Juve ellen sem fog megremegni a lába, ha olyan helyzetbe kerül.

Túl jó mérkőzésre ne számítsunk, mert az nem Allegri stílusa. Viszont a vendég kontrákban bízhatunk, egy gól erejéig mindenféleképpen.

Juventus - Sporting Lisbon: Sporting Lisbon által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp