Nem a gólgazdag mérkőzések domináltak eddig az Európa Ligában, és valószínűleg ma sem fog megtörni a góliszony a sorozatban. (Pl. MU, Juve meccse) Ugyanakkor van egy mérkőzés, ahol szinte garantált a góleső.

A negyeddöntő első mérkőzésén Leverkusenbe látogat a Royale Union. A belga meglepetéscsapat szinte a semmiből robbant be tavaly, amikor megnyerték a belga bajnokságot. Óriási balszerencséjükre maradtak le a Bajnokok Ligájáról, pedig nagyon közel álltak hozzá, azonban a Rangers végül vért izzadva ugyan, de útjukat állta, és 3-2-es összesítéssel kiejtette őket. Jövőre minden bizonnyal mindenki szívesen nézné a Royale Union SG-t, üde színfolt lehetne a BL-ben a 49 millió összértékű, szimpatikus gárda (csak összehasonlításképp: a Ferencváros értéke 43 millió Euro). A bukik sem látják őket annyira esélytelennek mint a Fradit, mutatja ezt 6-os szorzójuk az FTC 11-ével szemben. A hazai pontvadászatban egyébként a második helyen tanyáznak, a dobogó szinte garantált. Meglepetés is lenne a címvédőktől, ha nem érnék el legalább az ezüstöt. Geraerts mester valami kiválót kotyvasztott, nyílt sisakos, offenzív játékukkal szinte minden ellenfelüket bedarálják, de az erősebb csapatoknak sem feltartott kézzel mennek neki. Bonifacetől várják a szurkolók a gólokat, nagyon megy neki az EL-ben: 8 találkozó/5 találat. Az Európa Liga csoportkörét 3-as gólátlaggal abszolválták, ma is sok gól várható a meccsükön, ugyanis a Bayer Leverkusen lesz az ellenfél.

Akik Xabi Alonso irányítása alatt remekül muzsikálnak. Zsinórban 7 nyertes meccs után fogadják a Gyógyszergyáriak a belgákat, ebben természetesen a Fradi elleni kettős győzelem is benne van. Azért ott is látszott már, hogy bőven sebezhető a németek védelme, de Fortuna és a kapufa a magyar csapat ellen volt. Ma nem egy defenzív ellenfél jön majd velük szembe, így szinte biztosra vehető, hogy most nem olyan kevésszer lesz veszélyben a kapujuk mint az üllői útiak ellen.

A meglepetés sem zárható ki a mai találkozón, azonban a sok góllal nem igazán lehet mellélőni, mert némi esély azért arra is van, hogy Diaby és Frimpong vezérletével szétfutja és bedarálja a vendégeket a német gépezet, de stabilabb csapat ennél az Union. Mindkét csapattól sok próbálkozás, offenzív felfogás, így találatok várhatóak. A mindkét csapat gólt szerez is jó opció lehet.

Tipp: 2-2.

Bayer Leverkusen - Union Saint-Gilloise: Gólok száma - Felett/alatt tipp