Az előző napon, vagy nekünk inkább estén éjelen és hajnalon lezajlottak a negyeddöntők, és már össze is sorsolták a továbbjutott csapatokat. USA és Kanada elkerülte egymást (micsoda véletlen), így majd a döntőben csapnak össze, hacsak nem botlik valamelyik, amire az esély szinte nulla.

Az egyenes kiesés első körében hoppon maradt csapatok pedig lejátsszák a meccseiket a 5-8. helyekért.

Finnország az előző tornán ugyanígy ráfaragott, hisz ugyanúgy a csehek ellen vérzett el a 8 között, még a 2-1-es végeredmény is stimmelt. Azt követően a finnek picit megrogytak, hisz minket alig-aig vertek hosszabbításban, majd az 5. helyért vívott csatában Japán lenyomta, így Japán ment a legjobbakhoz, a finnek pedig jöttek ide a B csoportba, a divízió gyengébb tagjaihoz.

Így fordulhatott elő, hogy egy finn-német csata már volt itt a vb-n, ahol megint papírforma született. tudniillik a finn-német csata már meccsek óta finn sikerrel ér véget, ami a dolog meglepő része, hogy a finnek gólt sem kaptak a németektől. Volt két 4-0, aztán a Hockey Tour keretein belül legutóbb 3-0, és itt a világbajnokságon is egy 3-0-ás finn siker.

Dominálják a finnek a németeket, valamiért a német csajoknak nagyon nem ízlik a finnek játéka. Mondjuk az Európában senkinek, mert stabil csapat, fizikálisan jó, nem igazán van gyenge pontja, de ha van, arra a csehek éreztek rá egyedül.

A finn-német csoportmeccsen a németek mindössze 16-ot ütöttek kapura, az nem sok. A 2. harmadban, amikor a padok helyzete miatt nehezebb cserélni, a német lányok egyszer hoztak össze finn kaput eltaláló lövést.

Mivel alapvetően a stabilitásra alapoz mindkét csapat, nem nyílt a játék, így mindössze 2-2 kiállítás volt. Mi is 5-0-ra kaptunk ki a finnektől, tényleg nem könnyű ellenük gólt lőni. Vélhetően tanulva a tavalyi hibájukból, arra ügyelni fognak, hogy az 5. hely meglegyen, mert az elég fontos. A németek pedig vélhetően sokáig akarják szorosan tartani az állást, 0-0-nál, 1-0-nál, hogy legyen sansz a végén. Eleve fáradtabbak már a csapatok, ráadásul most pihenőnap sem volt, szóval úgy vélem, megint jöhet egy underes meccs a két csapat között.

Finnország (n) - Németország (n): Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp