Nekem nagyon bejön ez a szorzó erre az opcióra nézve.

Péntek este Debrecen-Puskás mérkőzéssel startol az OTP Bank Liga 27. fordulója. Eleve nem rossz ez a párosítás, ha a tabellára tekintünk, hiszen mindkét alakulat a dobogóért zajló küzdelem fő résztvevője. A Debrecen a 4., míg a felcsútiak az 5. pozícióban találhatók jelenleg.

Bár a tabellán elfoglalt pozíció, illetve a játékerő hozzávetőlegesen azonos ereje inkább döntetlenszagú párharcot sejtet, mégis nagy különbség van a két gárda jelenlegi formája között.

Blagojevic kinevezése óta a Debrecen konstans felsőházas együttes, mely reális célként tűzheti ki még mindig a nemzetközi kupaszereplést jelentő harmadik hely megszerzését. Ennek okán Dzsudzsákék megfelelő elánnal szállnak bele a meccsekbe, s az utóbbi időben elég szépen muzsikál a hajdúsági gárda. Legutóbbi két bajnokijukat zsinórban megnyerték, de ha az elmúlt öt játéknapot vesszük figyelembe, akkor is csak a Kecskemét tudta őket állva hagyni három körrel ezelőtt (1:2).

A DVSC-vel szemben a Puskás rendkívül rossz passzban van. A hullámvölgy a Kisvárda elleni remivel kezdődött (2:2), majd jött a drámai módon való kiesés a kupa-elődöntőben. Ez utóbbi gyomrost nem is bírta mentálisan feldolgozni Hornyák Zsolt együttese, aminek eredményeképpen a múlt hétvégén a Kecskemét szabályosan átgázolt rajtuk Felcsúton (0:3).

Amennyiben Szolnoki Rolandék nem tudnak időben kikászálódni a gödörből, úgy a dobogós pozícióért vívott csata is egyre inkább távolodni látszik majd.

Már egyes sportmédiumok rebesgetik, hogy a Puskásnál határozottan várakozásokon alul teljesít idén a gárda, aminek várható következménye az lesz, hogy a szezon végén, négy év után menesztik Hornyák Zsoltot, sőt a "nagytakarításnak" még klubigazgató Tóth Balázs is áldozatául eshet. Állítólag a színfalak mögött a korábban Újpesten, majd Fehérvárott ténykedő Kovács Zoltánt neveznék ki utóbbi helyére.

S egyelőre úgy tűnik, hogy nincs minden rendben a felcsútiak öltözőjében. A Kecskemét ellen például igen látványos volt a csereként beálló holland van Nieffnek a frusztrációja, aki korábban alapembere volt a sárga-kékek kezdőjének.

Adott tehát, egy hazai pályán játszó, alapvetően jó passzban lévő Debrecen, illetve egy gödörben lévő Puskás. Mielőtt a mérkőzés fogadási kínálatára ránéztem volna, az volt az érzésem, hogy ezt hozni fogja a Loki. Szorzójukat én 2.15 köré saccoltam látatlanban, ehhez képest szembesültem vele, hogy az irodáknál majdhogynem 3.00-as határon mérik a hajdúságiak sikerét, sőt egyenesen a Puskást tartják a párharc favoritjának!

Egyszerűen nem tudok elmenni a lehetőség mellett, s a DNB piacon biztosítom a Debrecen sikerét duplázós szorzón. Persze nem kizárt, hogy most feltámad a Puskás Akadémia, mindazonáltal a közelmúltban látottak alapján erre nem vennék mérget. Egy pontra legalább jó a Nagyerdőben a Debrecen, de reális, hogy mindhármat otthon tartják.

Tippem: 2:1-re nyer a Debrecen

DVSC Debreceni - Puskás Akadémia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp