A pénteki napon tovább szűkült a mezőny így szombaton már csak négyen maradtak a monte-carloi trófea megszerzésért. Az első elődöntőt szemeltem ki ahol Andrey Rublev és Taylor Fritz csap össze.

Az tény,hogy az orosz sem egy salak specialista,de sokkal nagyobb tapasztalattal és ezáltal merítéssel rendelkezik ami ehhez a borításhoz szükséges. Hatalmas püfölésekre lehet készülni,mert mind a ketten nagy ütők. Rublev nem áll jól mostanság ha Fritzzel kellett megmérettetni magát,de ezek a találkozók mind kemény pályán zajlottak. Az orosz mind a három találkozóján jól játszott a torna alatt. Munar ellen rontott a legtöbbet,de a torna további részén ezen sokat javított. Szerintem jobban kezeli a nehéz helyzeteket,még akkor is ha dühöng,mert felülkerekedik ezen vagy épp kiadja magából ahogy tetszik és végül győztesen kerül ki ezekből a kulcs momentumokból.

Az amerikaitól senki szerintem ő maga se várt hasonló sikert,mint amit itt lerakott a héten.Az első körben nehéz találkozót sikerült megnyernie,de az öreg Wawrinkát sajnos manapság bárki elkaphatja,nem kell top10-es játékosnak,de még top50-nek se lennie. Lehecka ellen szintén jól játszott és megérdemelt sikert könyvelhetett el. A negyeddöntőben Tsitsipas gyengén játszott,de az enyhe kifejezés,mert a borzalmashoz ha egy skálán nézzük közel állt. A görögtől erre számítottam már a nyolcaddöntőben is. Akkor talán a szélnek is köszönhetően túlélte azt a kört. Fritz élete teniszét játszotta szerintem ezen a borításon,Tsitsipas játéka ellenére kijelenthetjük. Ez is egy fő indok amiért kétlem,hogy ezt még egyszer megismételné egymást követő két nap. Taylor is könnyen elbizonytalanodik ha a másik oldalon jól megy a játék ezt idén többször láthattuk.

Bármennyire is jó formában van az amerikai,ez a borítás egy hasonló formában lévő ellenféllel szemben kevés lesz,aki előnyt élvez a salakon szerzett tapasztalatokat illetően. Rublev ha a félelmeit és kétségeit az öltözőbe hagyja egyértelmű a sikere.

Rublev, Andrey - Fritz, Taylor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp