Az utóbbi két mérkőzésén teljesen magára talált a Crystal Palace és egy kiütéses győzelem után érkezik most a sereghajtó Southampton otthonába. Annak a Southamptonnak, akik az utóbbi két évben már egyre közelebb voltak a kiesőhelyekhez, tavaly mindössze 5 ponttal gyűjtött többet, mint a legjobb kieső.

A Brighton elleni vereség után megköszönték Patrick Vieira munkáját és elköszöntek tőle, így az Arsenal elleni mérkőzésen egy ideiglenes edzővel állt fel a csapat, 1-4-es vereség lett belőle. Kinevezték utána Roy Hodgsont, akivel megtáltosodott a Palace és két győzelemmel kezdte menedzseri munkáját a csapatnál. Mindkét találkozóján látszódott a Palace-on, hogy ez egy másik csapat, hiszen a Leicester ellen 0-1-el kezdtek és onnan fordítottak, majd egy Leeds elleni hatalmas fordítást is véghez vittek a múlt héten. 0-1-ről fordítva nyertek 5-1-re, a második félidőben négy gólt is szereztek. Ezzel a két győzelemmel jelentősen eltávolodott a klub a kiesőhelyektől, így már hat pont az előnyük a 18.helyezettől. Egy mai esetleges siker jelentősen javítaná a csapat helyzetét és bent maradási esélyeit, így van miért hajtaniuk.

A Southampton évről-évre gyengébb, nagyon érik már nekik az osztályváltás. Nagyon nehéz a sorsolásuk, hiszen több nemzetközi kupaindulásra hajtó csapattal is találkoznak még, két könnyebb mérkőzésük lesz, a Notthingham és a Bournemouth ellen. Azokat kötelező nyerniük, ha bent szeretnének maradni, illetve kell pár bravúrpont és akkor lehet esélyük, de nagyon nehéz lesz.

Nincs annyira rossz formában a Southampton, de túl jóban van most a Crytal Palace, így nagyon nehéz találkozó vár a hazaiakra. A tippem az, hogy ott folytatják a vendégek ahol abbahagyták, nagyon jó munkát végez Hodgson és ez megmutatkozik a csapat játékán és eredményességén is.

Legalább 2 Crystal Palace gólt várok, talán ma már nem kell fordítaniuk sem.

Southampton - Crystal Palace: Crystal Palace által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp