Vasárnap rendezik a döntőt Monte-Carloban ahol első monacói trófeájukért küzdenek nevezetesen Holger Rune és Andrej Rublev. Verőfényes napsütést jósolnak a mai napra ami az orosznak segít egy kicsit.

A dán srácnak abszolút kedvezett ha nem is a sorsolás,mert az pokoli nehéz volt,de az események láncolata ,amelyek egymást követték viszont pozitívan alakult. Azonban nem elég jókor lenni jó helyen,mert élni is kell az eséllyel amit ő megtett. Alapesetben már Thiem sem egy könnyű falat nyilván még mindig keresi önmagát az osztrák,de jelenleg egy igazi sötét ló a mezőnyben amelyen könnyedén átgázolt Rune. A következő körben Berrettini pedig ki se állt. Medvedev pedig hulla fáradt volt azonban a dán végig koncentrált maradt még akkor is amikor visszabukta az előnyét. Jól játszott és ez vitathatatlan szerintem. Komoly fegyvertény,hogy két szettben lezárta,ami bizonyítja mennyire érett játékot produkált. A pozitív felfogás folyamatosan az előnyére válik láthattuk Sinner ellen is aki mögött az egész olasz publikum állt.

Az orosz élete első ezresére hajt,de vajon van e igazi esélye a győzelemre?Szerintem nincs. Érdemes párhuzamot vonni a Rune-Medvedev és az ő és Fritz közötti találkozóját illetően,mert úgy látom hasonló esélyekkel léptek pályára. Azzal a különbséggel,hogy a dán két szettben,az orosz pedig három játszmában tudott nyerni. Egyértelműen az orosz legnagyobb gyengesége a mentális okokban keresendő. Az amerikai ellen is előzetesen úgy gondoltam fejben erősebb,mint egy éve,de ez talán csak egy hangyányival igaz. Állandó önmarcangolás szinte minden pont után ahelyett hogy a következő pontra fókuszálna,de ami szerencséje volt,hogy az amerikai is ennek a tükörképe. Többször előnybe került amivel nem tudott mit kezdeni. Félt támadó ütéseket ütni vagy belépni a hálóhoz. Egy cm-ert nem jött volna előrébb a hálóhoz,csak az alapvonal bár ezt már megszokhattuk tőle.

A dán ellen ezek a problémák végzetesek lesznek. Egyrészt fejben nem eset úgy szét az egész torna során, amit Rublev egy szett alatt ”megoldott” többször is a verseny alatt. Ez a kizárólag alapvonali játék Rune ellen öngyilkosság lesz. Egyrészt elnyúlnak a labdamenetek ezáltal ,amit egyértelműen a dán jobban fog bírni,mert kevesebb hibával játszik. Ráadásul adogatásnál energiát spórol majd a hálóhoz való felfutásokkal.

Meglepő lenne,ha nem szerezné meg a második ezres trófeáját a dán. A mentális erő ékes példája,hogy fiatalabb és már van 1000-es győzelme addig Rublevnek továbbra is csak álom marad.

Rune, Holger - Rublev, Andrey: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp