Ha egy hónapon belül már harmadszor találkozol ugyanazzal a csapattal, kezded unni a dolgot. Ha ebből a háromból az első kettőn jól pofán is ver, akkor a frusztrációd mellé már egy kis gyűlölet is kezd munkálkodni benned és fogadkozol, hogy na majd most. De nincs most, mert az elkövetkezendő pár napban fontos feladatok állnak előtted és minden idegszáladdal arra kell koncentrálnod. Kb. így tudnám jellemezni a svájci első osztályban szereplő Bázel játékosainak gondolatvilágát a Young Boys Bern elleni rangadó előtt. Nos, ezt használhatják ki a tabella élén álló vendégek és Lúdas Matyi módjára harmadszor is odapörkölhetnek 30 napon belül az egyik, köztudottan nem kedvelt riválisuknak.

A Bázelnek egyébként sem nagyon megy a bajnokságban. Olyannyira nem, hogy a jelenlegi hatodik helyezett csapattal még az a szégyen is előfordulhat, hogy hosszú évek után lemaradnak Top4-ről és ezzel az automatikus nemzetközi kupaszereplésről. A svájci kupából pont a Y.B.B. ejtette ki Őket és most úgy tűnik, hogy a bajnokságban is a sárga-feketék lehetnek azok, akik rontják az esélyeiket. A februári edzőváltás (Alexander Frei helyét Heiko Vogel vette át) csak részben javított a bordó-kékek teljesítményén, a Young Boys elleni teljesítményükön semmit. Szűk hónapja sima 3:0 bajnokin idegenben, szűk két hete 2:4 kupameccsen hazai pályán a berniek elleni mérlegük a közelmúltból. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy a héten az odavágón megmérkőztek a francia Nice csapata ellen (2:2), melynek visszavágóját a jövő héten rendezik Nizzában, akkor ez a mai meccs úgy hiányzik nekik, mint az én hátamra egy púp.

A vendégcsapat ugyanakkor nagyon jó úton halad ahhoz, hogy visszahódítsa a tavaly elvesztett bajnoki címét. Nem mellesleg a kupadöntőbe jutással duplázhatnak is a tavaly kinevezett Raphael Wicky vezetőedző irányítása mellett. Ezért nem csoda hogy teljesen más hangulatban készülnek a rangadóra. Az idegenbeli mérlegük nem éppen élcsapathoz illő, de arra mérget vehetünk, hogy a Bázel ellen nem fogják elbohóckodni a mérkőzésüket. Külön felhívnám a figyelmet egy bizonyos Cedric Itten nevezetű játékosra, akinek kimondottan fekszik a mostani ellenfél elleni játék.

A hazaiak dupla terhelése azt mondatja velem, hogy a Y.B.B. esélyesebb a mérkőzésen.

Bázel - Young Boys: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp