Igen fontos mérkőzés vár a hazai pályán szereplő Marseille csapatára, akik harcban vannak a dobogóért. Ellenfelük az a Troyes, akik szinte biztos kiesők, a formájuk pocsék, a hátralévő mérkőzéseiket látva pedig jobb, ha elkönyvelik magukban a kiesést.

A Marseille a harmadik helyen áll jelenleg, hátránya kettő pont a második Lens csapatával szemben, akik ebben a fordulóban kikaptak az éllovas PSG-től. Papíron még van esélye a hazaiaknak a bajnokságot megnyerni, erre azonban fikarcnyi esélyük van, reálisabb a második hely megszerzése tűnik. Nem lehetnek nyugodtak, mert mögöttük kapaszkodik a Monaco, illetve a hátralévő mérkőzéseket látva is simán benne van, hogy elbukják a dobogót is.

Ez a találkozó nagyon fontos Igor Tudor csapatának, ugyanis a jövőhéten egy Lyon elleni nagyon nehéz mérkőzés vár a csapatra, illetve jó lenne most már nyerni is, mert két mérkőzése nyeretlen a csapat, valamint 4/3 ez a szám. Kiestek az Annecy-vel szemben a Francia Kupából is, ez a március óta tartó időszak nem a legjobb most ebben az idényben. Sok pontot buktak mostanában, jó lenne a bajnoki hajrát egy győzelemmel nyitni.

A Troyes gyakorlatilag kiesett a Ligue 1-ból, ugyanis formát tekintve most csak az Ajaccio rosszabb náluk, január 2-án nyertek egy mérkőzést, azelőtt pedig szeptemberben. Tíz pontra van a biztos bent maradást érő 16.hely, azonban olyan sok gólt kapott a csapat eddig, hogy még a pontazonosság is kevés lenne, inkább hátrafelé kell figyelniük, nem pedig előre.

Idegenben a legtöbb gólt kapta eddig a Troyes és a legtöbb vereséget is ők szenvedték el, amennyiben nem tököli el a hazai együttes ezt a mérkőzést, akkor egy nagyon sima találkozó néz ki a számukra.

Legalább 3 hazai gólt várok a mérkőzésen.

Marseille - Troyes: Marseille által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp