Nagyon fontos mérkőzés vár a csapatokra, mindkét együttes a nemzetközi kupaindulért küzd, azonban simán elképzelhető, hogy mindkét csapat lemarad majd a szezon végén Európáról. Amennyiben ezen a mérkőzésen kikap a Wolfsburg, akkor gyakorlatilag lemondhatnak a következő szezonban a nemzetközi kupaindulásról, mert már most négy pont a hátrányuk a hatodik helyezett Leverkusennel szemben, akik egy győzelem esetén hét pontra is növelhetnék a különbséget. A Leverkusen egyetlen célja a harmadik-negyedik hely elérése lehet, de szerintem jelen pillanatban aláírnák az ötödiket is, ami Európa Liga csoportkört jelent majd.

A Wolfsburg öt mérkőzéses veretlenségi sorozata ért véget a múlt héten, amikor a csapat kikapott a Borussia Mönchengladbach otthonában 2-0-ra. Egyébként nagyon gyengék idén is, január 24 és február 25 között nem nyertek mérkőzést, kikaptak a Bremen ellen és a Schalkét sem tudták legyőzni. Az igazság az, hogy Niko Kovac együttesénél nehéz elképzelni, hogy odaérjenek a hatodik helyre, főleg, hogy a Leverkusen mögött ott van szorosan a Frankfurt és a Mainz is, így tényleg az utolsó pillanatig izgalmas lesz a csata azokért a posztokért, ez egy élet-halál meccs lesz a számukra.

A Leverkusen nagyon jó formában van, a bajnokságban a legjobb időszak az övék, ha így játszanak tovább, akkor akár fogható lehet nekik akármelyik kupaindulást érő hely. A csapat harcban van még az Európa Ligában is, ott sajnos a leggyengébben jegyzett együttest nem tudták legyőzni odahaza, így nehéz dolguk lesz a jövőheti visszavágón.

A vendégek játszanak még a Leipzig és az Union Berlin együtteseivel is, így a saját kezükben van a sorsuk, illetve a jövő héten is ha jól játszanak Belgiumban, akkor meglehet a továbbjutás a számukra. Arról nem igazán álmodozhatnak, hogy megnyerik az EL-t és bejutnak a BL csoportkörébe, de láttunk már csodát, és ha úgy játszanak továbbra is, mint eddig, akkor van valamennyi esélyük.

Mivel a döntetlen egyik csapatnak sem túl jó eredmény, így úgy gondolom, hogy menni fognak előre a csapatok és nem fogják hagyni, hogy túl nagy előnyt szerezzen az ellenfél. Mindkét csapattól várok gólt, a tippem az, hogy 1-1 lesz a vége.

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp