Pörög az angol Sky Bet League One sorozata, melyből természetesen ismét a Peterborough United mérkőzésére fókuszálok. Hétvégén lépést tévesztettek a 6. hely megtartásáért küzdő vendégek, mert a kiesés ellen küzdő Cambridge otthonában szenvedtek meglepő 2:0-ás vereséget. A Derby pontvesztése miatt ez még belefért Ferguson gárdájának, de ma az Accrington Stanley elleni vendégjátékon már nem hibázhatnak, mert az az egész szezonjukat tönkreteheti.

Hasonlóképpen gondolkodik John Coleman is, a kiesés ellen küzdő hazai piros-fehérek szakvezetője is. A hétvégi Fleetwood elleni 2:5 a tabella 23., utolsó előtti helyéig taszította Őket. Ennek ellenére a szakember szerint erőt és szenvedélyt kell mutatniuk, mert egy újabb győzelemmel szerencsés esetben a képzeletbeli vonal felé is kerülhetnek, ami további erőt adhat a folytatáshoz. Ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatok után általában két dolog jut eszembe. Az egyik, hogy mostanáig volt 41 mérkőzésük és senki nem tiltotta meg nekik, hogy ne csak 9 meccset nyerjenek meg belőle. A másik, megboldogult Barátom örök-érvényű igazsága, mely szerint "Pistikém! Hát valakinek ki is kell esni." . Cáfolhatatlan. Nem könnyíti a hazaiak dolgát sem most, sem hosszabb távon, hogy Liam Coyle piros lap miatt 3 meccses eltiltást kapott, valamint Rosaire Longelo továbbra is combizom sérüléssel bajlódik.

Sérültek terén a vendégeknek is vannak fontos hiányzóik Joe Ward és Ricky-Jade Jones személyében, de a többiek mind játékra készek. Sokan például addig merészkedtek, hogy Ward hiányával magyarázták a hétvégi fiaskót, de tudjuk jól hogy nélkülözhetetlen ember nem létezik, ezért biztos, hogy mostanra megoldották a pótlását. Jó hír a Posh híveknek, hogy a gólgyáros Jonson Clarke-Harris harcra kész. Mivel a jamaikai származású támadó kétszer egymás után nem szokott annyira gyengén játszani, mint tette azt hétvégén, ezért a magam részéről még egy duplázást sem tartok tőle kizártnak.

Mivel vendéggyőzelmet várok, ezért a tippemhez számítok a hazaiak "gólerős" védelmére és a vendégek liga szinten is kiemelkedő támadószekciójára.

Accrington Stanley - Peterborough United: Peterborough United által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp