A héten a hölgyek is végre belevetik magukat a rangosabb salak versenybe. A mai utolsó találkozót szemeltem ki a Barbara Krejcikova – Liudmila Samsonova összecsapást.

Ezt a baráti szorzót a szezon elejenék köszönhetjük szerintem,mert ettől jóval nagyobb differencia van a két játékos között e borításon. Az idei szezonban ráadásul jó formában van a cseh hiszen Miamiban és Indian Wellsben is csak regnáló Ausztrál Open bajnok Sabalenka állhatta útját. A tavalyi évben kifejezetten rossz mutatókkal rendelkezett Krejcikova,de ugye az egész szezonja tragikusan alakult belértve a salakszezont is. Korábbi Roland Garros bajnokként nem jelenthet gondod az orosz lány.

Liudmila az tény,hogy legnagyobb sikerét itt Stuttgartban aratta az elmúlt években salakon azzal,hogy negyeddöntőzött tavaly. Abszolút idegen a játékának ez a borítás,mert egy közepes salak játékos könnyedén megveri bármikor. Az idei éve egyébként is egy tragédia aminek okán egyre lejjebb fog csúszni a ranglistán. Kemény pályán is elég fájó vereségekbe szaladt bele elég csak Kenint vagy Vekicet megemlíteni.

Nem is igazán látom azt a perspektívát,hogy Samsonovának jelenlegi formáját nézve képes lenne legyőzni Krejcikovát kemény pályán se nem,hogy salakon. Első mérkőzés lesz a szezonban a szemcsés felületen így még inkább a borításon szerzett tapasztalat és tudás dominál majd. Barbara ezen nőt fel így nem hiszem,hogy komoly akadály lesz az átállás az oroszhoz viszonyítva.

A csehnek széles repertoárja van hiszen a hálónál is kiválóan helyt áll így a jelenlegi formák és a borítás is mind felé billenti a mérleget. A mai nap szerintem egyik legnagyobb értékkel bíró szorzója Krejcikova győzelme.

Krejcikova, Barbora - Samsonova, Liudmila: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp