Sokan izgalmas párharcot várnak ma ezen a találkozón, én amondó vagyok, hogy ezen a meccsen semmi izgulnivaló nem lesz. Hazai oldalon.

A Nápoly ugyanis nincs egy szinten a Milánnal. A Serie A-ban 22 (!) pont választja el őket egymástól, a hazaiak viszonylag magas oddsa annak köszönhető, hogy Kjaeréknek sikerült legutóbb 1-0-ra nyerniük a két gárda megmérettetésén a Bajnokok Ligájában, illetve nem is olyan régen idegenben mértek egy óriási kokit Maradona volt csapatára, (0-4) igaz ez az olasz pontvadászatban történt, ahol már semmi komoly izgulnivaló nincs, mármint a bajnoki versenyfutást tekintve.

A mai egy teljesen más találkozó lesz, mint az előző kettő megmérettetésük (amiken ugyebár a milánóiak örülhettek) ugyanis Európa egyik legjobb formában levő csatára, Victor Osimhen visszatérhet a pályára. Nem szokott ennyire mérvadó lenni egy játékos jelenléte sem, legalábbis nem ez a megszokott, de a nigériai esetében teljesen másról van szó. Egyrészt a Serie A csapatok egyike sem tud mit kezdeni a gólgyárossal, másrészről valami frenetikus összhangban tudnak Kvaratskheliaval játszani. A grúz bombaformában van, remélhetőleg a kisebb combsérülést összeszedő afro-amerikai csatár is ott folytatja, ahol abbahagyta.

A Milan nagyon jól indított a bajnokságban, hogy aztán összezuhanjanak, bár az igazsághoz hozzátartozik, a Napolihoz hasonlóan nekik is van egy nélkülözhetetlen emberük Maignan portás személyében. Az egyetlen esélyük az lesz, ha a francia kapus megiszik egy fiola Felix Felicist, és minden kapu felé tartó próbálkozást hárít.

Na a de a Milannak nincs Harryje, csak Stefanoja, de Piolinak elég pocsék a mérlege Spallettivel szemben, az ominózus elmúlt két meccset leszámítva szinte csak Luciano örülhetett párharcaik alkalmával. A nápolyiak mestere tapasztaltabb, taktikailag összetettebb edző, a grúz/nigériai kombóval pedig láthattuk már mire képesek.

Nem fogja bírni a sorozatos hazai offenzívákat a Milan, a Napoli támadógépezete meg fogja találni hamar a rést a piros-feketéken. Bár Kim és Anguissa hiányozni fog, így is meglepő lenne ha a vendégek betalálnának. Az AC Milan ugyan nagyobb BL rutinnal rendelkezik, jelenlegi játékosainak nincs elég tapasztalata, hogy zsinórban harmadszor ellenfél legyen a mesterien összekovácsolt Napoli ellen.

Tipp: 2-0.

Napoli - AC Milan: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp