Nem éppen rózsás a németek helyzete, durván megzavarta az együttest az utóbbi időben bekövetkezett változás. A Man City továbbra is fenomenálisan teljesít, és egy nagy vetélytársat ma kiüthet a negyeddöntőben, így közelebb kerülvén a hőn áhított BL győzelemhez.

Egy nagyon jó BL formában lévő együttes volt még Nagelsmann irányítása alatt a Bayern, akiknek még a triplázásra is volt esélyük (bajnokság, kupa és BL). A vezetőség megelégelte, hogy a VB óta csökkent a klub előnye odahaza és feljött rájuk a Dortmund, sőt, meg is előzte őket, így a nagy rangadó előtt változást eszközöltek. A csapaton belül volt egy-két konfliktus, amit állítólag nem kezelt megfelelően a fiatal német tréner, ezt is mondták, mint lehetséges okot, szerintem egy darabig nem tudjuk meg, mi az igazság. Nem is olyan rég azt írtam, hogy jó döntésnek tűnt Tuchel kinevezése, mára viszont kiderült, nem volt az. A sorsdöntő német rangadót megnyerte a csapat, így visszavették a vezetést, de azóta nagyon szenvednek, rövid idő alatt gyakorlatilag elbukhatnak mindent. A valószínűleg BL miatt beáldozott Német Kupa kiesés, a bajnoki tökölés, Mané és Sané balhéja mind azt mutatja, hogy a játékosok nagyon nincsenek egy hullámhosszon, így pedig nagyon nehéz értékelhető teljesítményt elérni. A bajnokságot még behúzhatják, de ebben a szezonban ez a maximum, ma itt is csak szépítésre futhatja tőlük, jó esetben. A rossz hír az, hogy Tuchel 3-1-7-re áll Guardiola ellen, február 5 óta nem veszített mérkőzést a City, illetve január 11 óta minden mérkőzésükön rúgtak legalább egy gólt.

Legutóbbi hat találkozóján 26 gólt rúgtak Haalandék, ráadásul vendégoldalon majd mindenki bevethető, így a legerősebb kezdőjével állhat ki a City. Nagyon megy nekik, a csapat a bajnoki címért folyó küzdelemben is érdekelt, köszönhetően a jó teljesítményüknek, illetve az Arsenal gyengélkedésének.

A vendégek űrfocit tolnak, azt amit régen a németek is, ami teljesen kikopott a csapatból. Nagyon megsínyli a csapat azt, hogy nincs egy Lewája, aki bármikor képes volt gólt szerezni, Chuopo-Moting ráadásul az sem biztos, hogy pályára léphet ma, így erősen kérdéses, hogy ki játszhat elől. Mérkőzések óta Gnabry játszik támadót, de semmi értékelhetőt nem tett le, véleményem szerint ezen a fontos mérkőzésen ma valaki másnak adhat esélyt Tuchel.

Ha még elhiszi a bajor gárda azt, hogy van esélyük a továbbjutásra, akkor a mérkőzés elejétől kezdve támadniuk kell és minél előbb meg kell szerezzék a vezetést. Szerintem ez összejöhet nekik, azonban egy kontrából betalálhat majd a City is, összetörve a hazai álmokat. Mindkét csapattól várok gólt, rontja a hazaiak esélyét, hogy hétvégén FA Kupa mérkőzés vár az angolokra, ahol simán rotálhat Guardiola, így ma nem szükséges.

Bayern München - Manchester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp