A mai napon a második fordulókat rendezik Banja Lukán. Így egy újabb helyszínnel bővült a Tour mezőnye. A kínálatból az Alexei Popyrin- Alex Molcan összecsapást választottam.

Az ausztrál srác nemzetiségét meghazudtolva játszik salakon (bár a származás azért okot adhat a jó teljesítményre). A játéka alapvetően hullámzó,mert több tornán ritkán tud maradandót alkotni. Azonban egyre gyakrabban sikerül stabilizálni a formáját. Már Marrakeshben is vártam tőle a kiugrást,de ezt egy tornával későbbre időzítette. Monte Carloban remek játékot produkált közel egy héten keresztül és csak a santiagoi tornagyőztes Jarry tudta nagy csatában megverni az ausztrált. Az említett találkozón is fantasztikusan játszott Popyrin. A formát sikerült átmentenie Boszniába is.

Egy rendkívül feszes és óriási fókuszt igénylő mérkőzést hozott számára az első kör. A holland Griekspoor és ő is az összes break labdát hárították. Így két tie breakes szettet sikerült megnyernie az ausztrálnak, ami bravúros látva mennyire kiélezett összecsapás volt.

A szlovák nincs túl jó formában még úgyse,hogy egy hónapokig stabil játékot hozott,mert a szezon nem egy hónapból áll. A februári dél-amerikai salak szezon elég keserűre sikerült,mert egy megnyert meccs két tornából gyatra teljesítmény. Medvedev ellen ki se állt Miamiban sérülés miatt így elég kautikus éve van.Alapvetően a szemcsés felüleletet favorizálja Molcan,de az idei produkciója okán már az hatalmas siker,hogy Danielt megverte az első körben. Fárasztó és hosszú mérkőzés volt,mert hiába a 6-1es harmadik szett nem álltunk messze a 3 órás meccs időtől.

Az adogatásai sokkal megbízhatóbbak az ausztrálnak és most kellő lendületben van a következő győzelemhez.Alexei motivált és koncentrált a héten is így egyértelműen az ő sikerét várom ezen a találkozón.

Popyrin, Alexei - Molcan, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp