Technikai akadályok miatt majdnem lemaradtam a Sporting Lisszabon - Juventus Európa Liga rangadóról, de a 24. órára az akadályok elhárultak, irány a tippelés. Egy héttel ezelőtt a Sporting gólszerzését küldtem játékba és a látottak alapján tényleg csak nüanszokon múlt, hogy az akkori tipp nem zöldült. A Juventus 1:0-ás győzelme miatt ma egy "húzósabb", de nem vállalhatatlan tippel támadom az eseményt, bízván abban, hogy a zöld-fehéreknél kiszakad a gólzsák.

A vendégcsapattal kezdve az elemzést, továbbra is kitartok azon véleményem mellett, hogy az olasz élcsapatok közül, továbbra is a torinói alakulat játssza a legnézhetetlenebb focit számomra. Ők kb. tesznek erre, hogy nekem mi tetszik, vagy mi nem, mert az eredmények azért valamilyen szinten, ha szerencsével is, de jönnek. Most például az 1:0-ás előnyük révén reális esélyük van egy EL elődöntőbe jutásra, mert védekezni még mindig könnyebb, mint támadni. Massimiliano Allegri leparkoltatja velük a buszt a gólvonalra és teljesen és totálisan ráfókuszálnak a kontrákra. Tere és lehetősége biztos, hogy lesz erre a vendégcsapatnak, de az már közel sem biztos, hogy tudnak vele élni.

Mert vetődik fel bennem a kérdés, mi van akkor, ha a Sporting visszaszerzi Fortuna kegyeit és hosszú idő után a hazaiakat támogatja majd. Sokat tettek érte a portugálok az odavágón is, tehát nem lenne érdemtelen, ha ezúttal a szerencse Ruben Amorim csapatát támogatná. Egy korai hazai góllal máris szertefoszlanának Allegri elképzelései és nem biztos, hogy a "B" terv is működik majd a Juvénál.

Azt el kell ismerni, hogy akár Perint akár Szczesny-t védeti Allegri nagyon nem tud mellé nyúlni, hisz mind a ketten kiváló képességekkel rendelkeznek. Viszont a védelmük már sebezhető, hisz az odavágón is 1,89-es xG-ig jutottak ellenük a portugálok a rúgott gól ellenére. A Sporting oldaláról minden elemző Paulinho hiányát hangsúlyozza a gólok elmaradásának okaként. Velük szembe menve én amondó vagyok, hogy az is elég lenne a zöldeknek, ha a rendelkezésre állók kicsit jobban koncentrálnának a kapu előtt, mert lehetőségük az temérdek van. Ha e-mellé még Pedro Goncalves is egy kicsit élesebb lenne mint a múlt héten, akkor a többgólos hazai győzelmet sem tartom elképzelhetetlennek.

Nagyon intenzív szenvedélyes meccsre van kilátás, mert a továbbjutás mind a két csapat szezonját kozmetikázhatná. Szerintem nyernek a hazaiak és ha a szerencsefaktor is helyreáll náluk, akkor zöldülhet a tippem is.

Sporting Lisbon - Juventus: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp