Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a péntek esti NB1-es találkozó, amikor a kiesés elől menekülő Honvéd fogadja azt az Újpestet, akik némileg kedvező helyzetben várhatják a találkozót. Utolsó budapesti ellenfele ellen lép ma pályára a Kispest, ráadásul egy olyan ellenfél ellen, akik ellen nagyon nem megy az utóbbi időben.

Az már korábban eldőlt, hogy a Vasas búcsúzik az első osztálytól, persze, papíron még van esélye az angyalföldi csapatnak a bent maradás kiharcolására. Látva az eddig teljesítményüket és eredményeiket, az az én véleményem, hogy nyártól készülhetnek a újra a másodosztályra. Az angyalföldi csapat mellett többen is pályáznak az utolsó előtti, 11.helyre, a Honvéd mellett a MOL Fehérvár, a ZTE, illetve a Mezőkövesd is feszülve figyelheti a hátralévő mérkőzéseket. 

Jókor adta el Hemingway a kispesti csapatot, az azóta eltelt négy évben egyre gyengébben teljesít a klub, már nagyon érik nekik a kiesés. Ezen a mérkőzésen csak a győzelem elfogadható eredmény a hazaiaknak, de annyira egy játékosra épül a csapat, hogy nem tudom elképzelni, ki lehetne Lukic mellett az, aki érdemben bármit is hozzá tudna tenni a mérkőzéshez, vagy a szezonhoz. 

Az Újpest számára mostantól minden pont duplán számít, egy győzelem nagyon jól jönne nekik, gyakorlatilag bent maradást érne az élvonalban. 

A Honvéd 28 pontot szerzett eddig, előttük a Fehérvár 30-, ZTE 31-, Mezőkövesd 32-, végül az Újpest áll 34 ponttal. Annyira gyengén teljesítenek idén a csapatok, hogy egy frissen feljutott Kecsó, mindössze két légióssal a keretében a Ferencváros legnagyobb kihívója, és az elmúlt évek leggyengébb Fradiját sem tudják letaszítani a trónról.

Legutóbbi öt Kispest-Újpest mérkőzés 0-0-ra, 1-2-re, 2-2-re, 1-2-re és 0-0-ra végződött, botrány az új klubvezetéssel a hazai csapat formája. Nem egy világverő együttes az Újpest, de ha erősebb Honvédnak tudtak rendre két gólt szerezni, akkor szerintem ez ellen a csapat ellen is menni fog nekik.

Jelen pillanatban jobb csapatnak gondolom a lila-fehéreket, nem lepne meg, ha behúzzák azt az egymás elleni mérkőzést is. A tippem az, hogy rúg legalább 2 gólt az UTE, kérdés, hogy mennyit rúgnak majd a hazaiak.

Budapest Honvéd FC - Újpest FC: Újpest FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp