A szombati napon az elődöntőket rendezik Barcelonában. Az első mérkőzésre esett a választásom,mert ebben látok értéket. Nevezetesen a Lorenzo Musetti-Stefanos Tsitsipas összecsapásra. Eddig még az olasznak soha nem sikerült legyőznie a görögöt azonban most reális esély kínálkozik. Érdekes találkozó lesz már az egy kezes fonákok miatt is.

Látva Stefanos eddig teljes szezonját gyenge formában van. A kemény pályás szezon alatt is borzasztóan döcögött a játék váratlan vereségek tarkították az évadát, elég csak a Thompson elleni zakóra gondolni. Ez a hegemónia tovább folytatódott a legerősebb borításán a salak szezonban is.

Monte-Carloban címvédő volt mégis annyira motiválatlannak tűnt. Fritz ellen enervált volt,mintha egy szellemet láttunk volna annyira nehezítette meg az amerikai dolgát. Akit hiába magasztalnak sokan salakon látni a gyenge pontjait ez nem vitás. Miután kiesett elnevedgélt,de én erre nem lennék büszke.

Az olasz játéka is hullámzó mi tagadás,de egyrészt fiatal és így nem feltétlen elvárható tőle,hogy hétről hétre jó játékot produkáljon. Másrészt a habitusából eleve adódik,hogy ingadozó forma és játék jellemzi. Ízig vérig talján a stílusa és e mellett salak specialista Musetti. Monte-Carloban is láthattuk ha megy a játék egy világelső sem akadály neki. A jó formát áthozta Barcelonába is. Az első forduló kötelező győzelem volt, amit annak rendje és módja szerint teljesített Lorenzo. A következő körben az Alcaraz verő Norrieval találta szembe magát akit az álmos kezdés ellenére győzött.A leg meglepőbb,hogy a nehéz pillanatokban tőle szokatlan módon higgadt maradt. Pedig akadtak izzasztó momentumok különösen a második szettben. Az extra pihenőnap előny inkább,mint hátrány hisz 10 nap alatt a hetedik összecsapás lett volna a Sinnerrel vívott találkozó. Tsitsipas tornája eddig az ellenfelek formája vagy épp a borítás okán nem nevezhetőek fajsúlyos vetélytársaknak. Láthattuk a múlt héten is,hogy egy jó teljesítménynek örvendő játékossal még a kesztyűt sem tudja felvenni.

Az olasz a nehéz összecsapásokon extra motivált és jobban játszik,mint a kötelező sikerek esetén ezért akár a győzelem is meg lehet neki.

Musetti, Lorenzo - Tsitsipas, Stefanos: Szett hendikeppel - Hendikep tipp