Egy angol bajnoki mérkőzést szemeltem ki magamnak mára. A Brentfordhoz látogat az Aston Villa, amelynek komoly tétje már nincs, bár a Villa még reménykedik valami csillogóban, egy nemzetközi kupás helyezésben. Az esélyek totálisan kiegyenlítettek.

A Brentford a megszerzett 43 pontjával a középmezőny eleje, hiszen 9. helyen állnak. Sokáig reménykedhettek titkon valami nagyobb dologban, de miután biztossá vált a bennmaradásuk, nagyon leeresztettek. Az utolsó 5 mérkőzésükön 2 pontot szereztek, ebben a fázisban mindössze a Brighton ellen 3-3-at lehet kiemelni. Én magam összefüggésbe hozom a formahanyatlást a Thomas Frank menedzser körüli hírekkel, mert állítólag szóba került a neve a Spursnél, és ez láthatóan megzavarta őt. Pedig én a helyében békében megmaradnék a Brentfordnál, mert az a neki való szint.

Szóval a Brentford formahanyatlása mögött állhat egyrészt edzői elbizonytalanodás, de játékos önelégültség is. Az bizonyos, hogy korábban az egyik legszebb focit játszották, öröm volt őket nézni, Ivan Toney vezetésével egy gólratörő, látványos támadójátékot hoztak hétről-hétre.

Amikor egy ilyen csapat lép pályára, szerintem célszerű gólok irányába elmozdulni. Ha egy olyan ellenfél jön szembe, akinél látjuk a motivációt a focira, akkor ebből mindig kisülhet valami látványosság. Az Aston Villa szerintem most ilyen csapat. Valljuk be, régen látott magaságokban vannak, még a nemzetközi kupahely elérése sem képtelenség esetükben. Unai Emery egy furcsa edző. A nagy csapatoknál beég, de amikor kap egy középcsapatot, abból mindig kihozza a maximumot, és erőn felül teljesít. Szerintem ő a focivilág egyik meg nem értett figurája.

Amit Emery ezzel a Villával produkál, az észvesztő. 8 mérkőzés óta veretlenek, de emlékezhetünk, hogy az Arsenallal és a Manchester Cityvel is milyen jó kis meccset játszottak, potyogtak a gólok. A ’90-es évek eleje óta nem volt ilyen győzelmi szériájuk! Amikor kifognak egy támadójellegű csapatot, akkor dőlnek a gólok. Van egy kiváló csatáruk Ollie Watkins személyében, aki korábban a Brentford játékosa volt.

Őszinte leszek, nekem már ez elégséges arra, hogy legalább két gólt felfirkáljak a neve mellé. Watkins 14 gólt szerzett a szezonban, Villa játékos ilyen magasságban egy szezonon belül nem járt 10 éve, amikor Christian Benteke elérte azt.

Egy ilyen mérkőzésen én gólokat várok, nem kétséges. Watkins és Toney egy-egy gólja a minimum, de én bízom egy 3-4 gólos találkozóban is. Erre kifejezetten erős szorzót kapunk, amit én AH-val bolondítanék meg.

Brentford - Aston Villa: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp