A javítás szándékával lép ma pályára mind a Djurgårdens IF mind az IFK Göteborg a svéd első osztályú bajnokság 4. fordulójában a Stockholmban találhatóTele2 Arénában. A hazaiak eddigi egyetlen győzelmüket éppen itt szerezték, több mint 22 ezer fanatikusuk előtt a Brommapojkarna ellenében. Ezt követte két vendégfellépés, melyeken 1 pontot sikerült begyűjteniük. Az egykoron szebb napokat látó IFK Göteborg még ennyit sem tud felmutatni. Két hazai és egy idegenbeli fellépéssel a hátuk mögött nulla ponttal rúgott gól nélkül az utolsó előttiek. Ezért is írtam, hogy a javítás szándéka vezérli mind a két csapatot és ebben benne lehet egy gólokban gazdag első félidő is.

A pályaválasztó már tavaly és tavalyelőtt is erős hazai csapatnak számított és a bajnokságot is ennek szellemében kezdte. Szakvezetőjük, Kim Bergstrand kifejezetten örül annak, hogy két idegenbeli meccs után újra saját közönségük előtt bizonyíthatnak. Hazai környezetben saját bevallása szerint is általában jobban néz ki a csapata. Sok gólhelyzet teremtésében és azok kihasználásában bízik, mely szerinte elég kell, hogy legyen a győzelemhez. Elliot Käck, Jacob Widell Zetterström és Rasmus Schüller biztosan kimarad a meccskeretből különböző okok miatt, de a rendelkezésre álló játékosok mesterük szerint kiváló edzésmunkát végeztek a héten és annak a pályán jelentkeznie kell.

Vendégoldalon áldozatokkal járt a rossz kezdés. Mikale Stahre-t elengedték, helyette William Lundin lett a csapat ideiglenes edzője, miközben az új vezetőedző keresése folytatódik. Ez akár jól is elsülhet a tippem szempontjából, mert ez a lőtt gól nélküli széria sem fog a végtelenségig tartani.

A legutóbbi három egymás elleni mérkőzésükön mindig született gól az első félidőben. Ugyanebben a párosításban kettő is, egy bizonyos Victor Edvardsen jóvoltából. Nos, Victor barátunk most is a hazai csapat kötelékéhez tartozik és az idén még góltalan tétmérkőzéseken. Itt az ideje neki is megszakítania negatív sorozatát.

Djurgårdens IF - IFK Göteborg: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp