Amennyiben folytatódnak a legutóbbi öt forduló sormintái, akkor a Magyar Kupa döntőjébe jutott Budafoki MTE-Újbudának reális esélye lesz arra , hogy a hátralévő fordulók eredményétől függetlenül a biztos bennmaradás mellett az osztályozós helyeket is elkerüljék. Ehhez a mai Nyíregyháza Spartacus elleni győzelemmel tehetik meg az első lépést Mátyus Jánosék. Ismerve Mátyus habitusát, a közte és a csapata között lévő köteléket, ezt ma a piros-feketék be is húzzák az ezer sebből vérző szabolcsiak ellen.

A sormintákra kitérve, a hazaiaknál egy-egy hazai vereséget egy-egy győzelem követ, tehát a DVTK elleni utolsó pillanatos vereséget most egy hazai győzelemnek kellene követnie. Vendégoldalon a helyzet ugyan ez, csak ott a döntetleneket követik a vereségek. Mivel Novák Csanádék 1:1-et játszottak legutóbb Dorogon, most kinéz nekik egy sitt. Persze ez csak játék, de egy olyan játék aminek akár realitása is lehet.

A BMTE 41 pontot szerzett eddig, és ezzel a 11. helyen áll. Mellette a surranópályán bejutott a Magyar Kupa döntőjébe is élvonalbeli csapatok skalpjait begyűjtve. Ha azt nézem, hogy honnan hová jutottak, akkor megkérdőjelezhetetlen a szakmai stáb hozzáértése és szakértelme. Csapatként kiválóan funkcionálnak az újbudaiak és Beke Péter révén van egy fontos gólok szerzője is náluk, akinek a játékán látszódik, hogy nem hazai akadémiákon szocializálódott.

Ügyeletes gólvágó a vendégoldalon is van Novák Csanád személyében, csak a szabolcsiak legnagyobb bánatára ezek sokszor kevésbé fontosak, mint poszt-riválisáé. De ezen nem is kell csodálkozni, mert hiába biztosítottak az anyagiak, hiába NB II-es szintű a keret, hiába épül az új stadion, az a szintű és mértékű szakmai analfabétizmus, mint ami a nyíségieket jellemzi ide vezet. Hosszú évek folyamata ez, mely a mostani szezonra kicsúcsosodott. A jelenlegi osztályozót érő 16. helyükkel ( 3-3 pontra a bennmaradástól és az egyenesági kieséstől) és az ehhez társuló játékukkal, inkább hajlok arra, hogy ma sem fognak tudni túllépni a saját árnyékukon. Nincs rutinjuk a kiesés elleni küzdelemhez, szerintem ezért is van az, hogy sokszor megremegnek a lábak döntő szituációkban. A Kisvárdán is megfordult Myke Ramos és Jánvári Gábor mellett Szerető Krisztofer játéka is kérdéses sérülés miatt, tehát megint egy összeszokatlan társasággal mennek a csatába.

Magabiztos, de kevés gólos hazai győzelemre számítok, mely ezen az oddson teljesen vállalható tipp.

Budafoki MTE-Újbuda - Nyíregyháza Spartacus: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp