A Primerában is jön egy hétközi jornada, kedden pl. egy Girona - Real Madrid találkozó. Olyan igazán bika tétje nincs, mert a Real Madrid vélhetően becsorog majd a második helyen, a fókusz a BL-en és picit a Király Kupán van, a bajnokik arra jók, hogy mindenki legyen játékban. Ceballos, aki mondjuk épp 'lapos', vagy a most megint magára találó Asensio, Rodrygo itt a bajnoki meccsen további önbizalmat gyűjthet.

Viszont katasztrófa nincs, ha a csapat gólt kap. Középpályán pl. biztos kap majd pihenőt Kroos vagy Modric vagy mindkettő. Benzema vagy Vini is pihenhet valamikor, hisz május elején jön a CdR finálé, majd rá 3 napra a City elleni első felvonás. Ott már fókuszált állapot kell, de itt most egy picit szétszórt Madridot várok. Zsinórban 4 darab 2-0-ás sikere van a fővárosi csapatnak, mégis úgy vélem, ez a szép széria megszakad.

A Girona egy jó csapat. Példaként talán említeném a magyar bajnokságból a Kecsót, a Ligue1-ből a Lens-t, na ezek igazi csapatot alkotnak. Nyernek, önzetlen a játék, a csapat van az indivídum felett, és bár a a példaként hozott csapatok dobogós helyen, a Girona pedig nem,hasonlóság mégis van. Csapatként jó a Girona, Farkas Norbi még valami olyasmit is mondott, hogy ha együtt marad a gárda, egy jó felkészüléssel, akár Európa, azaz az EL is realitás lehet. Én azt mondom, ez a LaLigában nem annyira egyszerű, de az tény, hogy komoly kis csapat épült ott. Otthon utolsó 5 bajnoki meccséből négyet megnyert, szóval hazai pályán eleve veszélyes. Mivel katalán csapat, így érzelmi töltése is lehet, bár nagyon sportszerű együttes. Lapeső emiatt sem várható, hisz pl. kiállítások terén e két csapat a legkevesebb pirosat ( a Girona kettőt, a RM egyet). Úgy vélem, kemény, de sportszerű találkozó lesz. A Girona egysége,csapatjátéka gólt fog eredményezni, a RM pedig nyílván csapatként is kiváló, de ha csak egyéneket nézünk, egy villanása biztos lesz a fővárosi csapatnak is. Ennek ellenére én a BTTS-t elengedem, nekem elég egy Girona-dugó.

Nem hiszem, hogy egy ilyen menetelés közepette a RM nagyon fókuszál erre a találkozóra, én nem zárom ki azt sem, hogy a pontok otthon maradnak, vagy egy minimum. Gironában az Atleti és a Barca is csak egy-egy gólig jutott...

Girona - Real Madrid: Girona által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp