Az angol másodosztály küzdelme is a végéhez közeledik, már csak két forduló van hátra a rájátszás kezdéséig. A ma pályára lépő két együttesnek annyi a tét, hogy mely együttes fog a harmadik helyen zárni, bár ez meg nem ezen a találkozón fog eldőlni. A rájátszásra mindketten kvalifikálták magukat, a dobogó legalsó foka a hátralévő mérkőzéseken a cél.

Az már korábban eldőlt, hogy a Burnley együttese megnyeri a Championshipet és csont nélkül feljut a PL-be, illetve a Sheffield Utd is követni fogja őket, már csak matematikai esélyük van a harmadik helyre. A 3-6 között végző együttesek bejutnak a playoffba, ahol a nyertes feljut az első osztályba. A playoff oda-visszavágós mérkőzésekkel kezdődik, ahol a két győztes egy mérkőzésen, a Wembley gyepén lejátszott döntőn fogja eldönteni, ki jogosult az osztályváltásra.

A harmadik és negyedik helyen pillanatnyilag ez a két együttes áll, és mindketten garantált résztvevői a rájátszásnak. Egyedül az ellenfelek kiléte kérdéses, illetve, hogy melyik együtets hányadik helyen végez majd, de ez nyitott is marad a végsőkig. Ha nyerne ma este a Luton, akkor nagy előnyük lenne a dobogóért folytatott versenyfutásban, két forduló előtt négy pontra növelhetnék a jelenlegi egy pontos előnyt.

A Luton a harmadik helyen áll a bajnokságban, a kezdeti nehézségek után szépen magára talált a csapat, amihez persze kellett egy edzőváltás is. Nagyon kevés gól van a csapat mérkőzésein, az élen álló hatosból ők rúgták a legkevesebbet, igaz, az egyik legkevesebbet is kapták. Tavaly a playoff első körében elbuktak, idén újra próbálkozhatnak majd, jó esélyük van arra, hogy ők legyenek a harmadik feljutó csapat.

A hazai csapat mérlege 20-15-8, gólaránya 54-37, és ilyen statisztika mellett furán hangozhat, de csak négy gól nélküli találkozójuk volt, ellenben 1-0 és 1-1 összesen tizenkilenc.

Ezzel szemben a Middlesbrough a legtöbb gólt rúgta ebben a kiírásban, mondjuk nagyon sokat is kapnak, de náluk fele annyi az iksz mennyisége is. A csapat mérlege 22-8-13, gólarányuk pedig 82-32, náluk a legkevesebb mondjuk a 2.5 under is, míg a Lutonnál pedig a legtöbb.

A félidei eredményeket látva a Luton vezeti a tabellát, gyakorlatilag majdnem ugyanannyi pontot szerezve, mérlegük 17-20-6. Hazai pályán azért kicsivel többször vezetnek, mint ahogy ikszre áll a találkozó, de majdnem 50-50 ott is a találkozók aránya.

A M'brough erős középmezőny, rengeteg mérkőzést nyernek meg a második félidőben (félidei mérleg 14-15-14), bár náluk inkább a hazai pályán lejátszott mérkőzések azok, amelyek javítják az összképet, idegenben nagyon gyengék.

A mérkőzés tétje, a formák és a statisztikai mutatók mind azt mondatják velem, hogy ez a találkozó erősen underes lehet, maximum egy gól dönthet majd valamelyik fél javára. A félidőre 0-0-át várok, de szerintem most már itt is az a cél, hogy ne sérüljön le senki, mindenki maradjon egészséges a hátralévő playoffra.

Luton Town - Middlesbrough: Félidő - Mérkőzés tipp