Mivel a Brighton oddsa egyre csak esik (1.60 alatt nem tartom value betnek) ezért egy csábító 2.20-as szorzót szemeltem ki a Premier League 33. fordulójának egyik előreláthatólag igencsak egyértelmű mérkőzésére.

A Nottingham Forest lesz minden bizonnyal a Premier League egyik kiesője, legalábbis minden emellett szól. A sérültlistájuk ide egyszerűen szinte ki sem férne (10-12 játékosra nem számíthatnak a szerdai összecsapáson), ha a jelenlegi formát nézzük listavezetők hátulról. Zsinórban 4 meccset buktak el, illetve legutóbbi 15 meccsükből mindössze egyet sikerült behúzni... Pedig még anno sok futballrajongó örült a tradícióktól gazdag alakulat visszatérésének, eszetlen igazolásokkal és csapnivaló játékkal jelentkeznek rendre Lingardék. Nagy ritkán valamit megvillantanak, ekkor pontot rabolnak a Manchester Citytől (1-1), vagy hajszál híján botlásra kényszerítik a Liverpoolt (2-3). Ez a szökőévenkénti teljesítmény kevés lesz a Sirályok ellen.

De Zerbi csapata ugyanis valósággal szárnyal. Potter leváltása után rengetegen féltették a kék-fehéreket, ugyanis a tavalyi 9. helyet is vele érték el, amit óriási meglepetésre tudott megkaparintani a gárda, az olasszal szintet tudott lépni egy csapat. Általában dominálják a meccseiket, tetszetős támadásokat vezetnek, és nem is lőnek kevést gólt. Az FA Kupa döntőről ugyan lemaradtak, nem vallottak szégyent a Manchester United ellen, 11-esekkel estek ki az elődöntőben. Szépen eloszlik a játékosok között a gólok száma, a bajnokságban MacAllister, Mitoma, March és Gross is 6 találatot termelt legalább. Óriási harc lesz az Európa Ligát jelentő 5. helyért a PL-ben, aminek egyik legnagyobb esélyese a Brighton lehet. Ha meg akarják mutatni magukat az európai kupaporondon, ezt a meccset könnyedén be kell húzniuk, ugyanis ebben a szezonban ilyen könnyű meccset már nem vívnak az angol pontvadászatban.

Óriási a kvalitásbeli különbség a két csapat között, minden téren. Könnyed vendég sikert várok, akik már az első félidőben lerendezik a Forestet.

Tipp: 0-3.

Nottingham Forest - Brighton: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp