A mai napon az első forduló utolsó találkozóját Mackenzie McDonald és Bernabe Zapata Miralles vívja. A világranglistán mindössze néhány pozíció választja el a két játékost. Az összecsapás viszont ennél egyoldalúbb lesz meglátásom szerint.

Az amerikainak elég gyenge borítása a salak finoman szólva. Egy-egy tornán elkapja a fonalat,de ezek inkább a formának szólhatnak mintsem a tudásának,mert egyébként minden huszadrangú teniszezőtől képes kikapni ezen a borításon. Idén két torna és két vereség a mérlege. Pedig még erősebb salak specialistával nem is találkozott McDonald. Monte Carloban Gakhov verte aki 150-en kívül a ranglistán úgy,hogy jó formában van az orosz azért ez elég beszédes. Pedig jól adogatott az amerikai a mérkőzésen,de nem tud alkalmazkodni a borításhoz. Barcelonában a honfitársa ellen is voltak jó pillanatai amikor komfortosan mozgott látszatra,mert szépen tette vissza a labdákat,de mintha egy idő után elfogyott volna a türelme a játékhoz. Rengeteget hisztizett a mérkőzésen és kedvtelen volt sokszor. Olykor a honfitársának sem akarta elhinni,hogy egy labda kint volt.

Pedig a spanyol ellen készülhet a hosszú labdamenetekre jó ha felköti a gatyáját Mackenzie. Zapata az igazi hazai stílust képviseli minden labdáért megy és kapar. Akik nem képesek folyamatosan jó helyre ütni a labdákat és türelmesen kivárni a lehetőséget azokra különösen veszélyes Bernabe. Az ő stílusához ideális alany az amerikai. Egyrészt türelmetlen másrészt nincs olyan ütőereje amelyet ne tudna elérni a spanyol. Áprilisban kicsit alábbhagyott a lendülete,de nem játszott rosszul inkább fásultnak mondanám.

Számíthatunk Zapata Mirallestől olykor elképesztő ütésekre és mindenképp hosszú labdamentekre a részéről. Az amerikainak egy gyors két szettes vereség is kinézhet.

McDonald, Mackenzie - Zapata Miralles, Bernabe: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp