A második fordulókat rendezik a lányoknak a pénteki napon Madridban. A délelőtti programból választottam ki a Petra Martic – Laura Siegemund összecsapást. Két rendkívül tapasztalt és rutinos játékos néz farkasszemet.

A német imád salakon játszani ez a kedvenc borítása. Az persze más kérdés,hogy mennyire eredményes rajta. 2021-ben még volt egy jó szériája pont itt Madridban,de már tavaly tulajdonképp csak Challenger tornákon láthattuk Siegemundot a vörös borításon. Felróni neki nem lenne ildomos hiszen már 35 éves játékosról beszélünk. A végeláthatatlan labdameneteket már nem bírja. Az idei szezonban ennek megfelelően tartalékolta az energiákat és ezt megelőzően csak Charlestonban játszott ahol a nem túl acélos Vickerytől is kikapott. Itt Madridban pedig selejtezni kellett aminek okán ez már a negyedik meccse lesz. A Főtábla első meccsén a korábbi Garros Elődöntőst verte,de persze túl van a fénykorán már az argentin: A lényegesebb az,hogy több mint két és fél órát játszottak. Egyértelműen kihathat ez Laurára pláne a mérkőzés elején.

A horvát is szeret és tud is játszani salakon. Az egyik legnagyobb játék intelligenciával rendelkezik a női mezőnyben. Múlt héten mutatkozott be Stuttgartban a szemcsés borításon idén. Úgy tűnik jó formában van,mert a kötelezőeket szett veszteség nélkül hozta. Potapovától pedig csak döntő szett tie breakben kapott ki. Az orosz ezzel szemben sokkal könnyebb verte Garciát és Gauffot itt Németországban. Látva ezeket a mérkőzéseket egyértelmű,hogy jól felkészült a szezonra a horvát.

Számíthatunk rövidítésekre,nyesésekre Martictól amivel csak ő nyerhet,mert folyamatosan emészti fel a német energiáját.

Hiába nincs rossz formában Siegemund az elmúlt napokban rengeteg időt töltött a pályán és ez mostanra szerintem visszaüt. Petra már nem az a szint ahol rutinból hozhatja a találkozókat a német.

Martic, Petra - Siegemund, Laura: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp