A hétközi Betis - Sociedad meccs elég förtelmes volt, kemény 0-0-ákon edződő LaLiga fanok gyomrát is komolyabban megfeküdhette. Én még tetőztem a bajt, mert nem elég, hogy megnéztem, még buktam is találkozóval.

Élőben tettem egy sociedad gólt 1.50-160 körül, úgy a 20. perc környékén. akkor jó ötletnek tűnt, hisz az első 20 percben a Betis mintha a pályán sem lett volna. A sociedadirányított, volt kisebb-nagyobb helyzet, ahogy mondani szokás, idő kérdése volt a gól. Ahogy behúztam, úgy behúzta a kéziféket a Sociedad is. Lesüllyedt a Betis szintjére, aztán egészen konkrétan az utolsó momentumig esély nem volt a Sociedad góljára (sem), de a végén tényleg az utolsó pillanatban volt egy eléggé reménykeltő kontra, de abból sem született gól. Írhatnék pikáns hasonlatokat, de ezt meghagyom magamnak.

Lényeg a lényeg, a Betis első 20-25 perce értékelhetetlen volt. Pedig elvileg hat-pontos találkozó volt, egymás nagy riválisai a BL-ért folyó harcban, ehhez képest annyi feszültség, izgalom nem volt a meccsben, mint egy júliusi felkészülési találkozón. Számomra érthetetlen, ha egy Betisben már emóció nincs, ott tudjuk, ennek vége. Ha otthon, egy igen fontos meccsen képesek voltak szembe köpni magukat, akkor mit várjunk tőlük a Camp Nouban. Itt biztos mm-re olyan lesz a fű, amilyen Xavi és a Barca szeret. Páratartalom, víz, talán még a szelet is szabályozzák majd. Nap sem süt majd Lewáék szemébe. Ha már Lewa, a Rayo ellen azért ő ment és kapart, eléggé komolyan kezelték Cataneáék, de a spori hagyta. Manzano egy majom, és ezt nem azért írom, mert Real Madridos szatyorral fotózták le. De az mi, hogy a kemény fizikális fiocit játsszó Rayó ellen 40 percig nem fújt a Barca ellen?! Az a nonszensz kategória, és akkor lehet mondani, nem Real-fan. Nem a lóph@zt nem. Valamelyik Rayós olyat térdelt bele, hogy majdnem kettétört. Jó, nem akkorát, mint amilyet Neymar kapott a kolumbiai sráctól anno, de azért az vicc volt, hogy mennyire nem akart aBarca javára fújni semmit. Mondom, a Rayo első foultja a 41. percben jött :D

Na, de kisírtam magam. Lényeg az, hogy Pedri van, mozgott 60-65 percet meccs-szituációban, egy komoly eladott labdája volt, de lesz majd jobb. Dembélé is megmutatja magát a szezon végén elvileg. Szerintem a Rayótól kapott pofonban benne volt, hogy a Madrid sem nagyon erőltette hétközben. Úgy vélem, a hazai meccseit még megtolja a Barca, a Betis-ben pedig nem érzem az erőt. A katalán csapat adós otthon a gólokkal, előző 3 meccsén 1-et lőtt összesen, most jöhet kettő minimum.

FC Barcelona - Real Betis: FC Barcelona által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp