11 év. Ennyi idő telt el a Borussia Dortmund legutóbbi bajnoki aranyérme óta.

Azóta sok víz lefojt a Dunán, és 11 év alatt nem sokszor mutatkozott komoly esély a Bayern München hegemóniájának megtörésére. Azonban idén a csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően simán elképzelhető a trónfosztás. A Bayern dilettáns vezetőségét ugyebár mindenki jól ismeri, nem meglepő ami mostanában történik a csapattal, de most hagyjuk a Bayernt. A Dortmundról kell beszélni, mert történelmet írhat a csapat, főleg a mindenkinek szimpatikus Reusnak drukkol most mindenki, aki csodák csodájára még nem tudta megnyerni a Salátástálat, pont a BvB bajnoki címe után érkezett a másik Borussiától, a Mönchengladbachtól. Nála szerencsétlenebb periódusban senki nem tud lesérülni, talán ez is közrejátszhatott abban, hogy a Dortmund több, mint egy évtizede nem tudta már behúzni a bajnokságot. De persze nem csak ő érdemelné meg, hanem Haller is, aki hatalmas akaraterőről tanúbizonyságot téve legyőzte a hererákot. Nem beszélve az újjáépített csapat fiataljairól, akik 18-20 éves koruk ellenére igencsak érett játékot mutatnak, pl. Adeyemi, Reina vagy Moukoko. Minden bizonnyal nagy pénzt kaszál majd utánuk a egyszer a Borussia. A szokásos random pontvesztések ellenére ki lehet jelenteni, hogy jó szezont fut a csapat, tetszetős játékot mutatnak be, és összességében eredményes a játék. A rutintalanság még néhol felüti a fejét (elsősorban ezért sikerült kiesniük a Chelsea ellen) de 1-2 éven belül már ez sem lesz probléma.

Hogy egy picit a Bochumról is szó essen, hát az esélytelenek extra nyugalmával léphetnek pályára a kék-fehérek. Ők kapták a legtöbb gólt eddig a Bundesben, az ilyen sebezhető alakulatokat meg kíméletlenül meg szokta csapkodni a BvB. Érdekességképpen megjegyezném, hogy barátságos meccsen a Diósgyőr verte őket 3-0-ra, bár ebből sok következtetést nem lehet levonni. Legutóbb még a Wolfsburg is be tudott rámolni nekik egy ötöst, így nem a legjobb előjelekkel várhatják az összecsapást…

A VfL-nek kellene a bentmaradáshoz minden pontocska, de nem ma fogják ezeket elkezdeni gyűjteni, nagyon sima vendég győzelem várható a Vonoviában.

Tipp: 0-4.

VfL Bochum - Borussia Dortmund: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp