A szombati napon a második fordulós találkozók tovább folytatódnak a férfiak számára Madridban. Két top50-es játékos összecsapását láthatjuk a kora délutáni programban. Bernabe Zapata Miralles és Daniel Evans mérkőzését választottam ki.

A spanyol a februári salakos torna sorozatban fantasztikus formában teniszezett. Az áprilisi fő szezonra azonban eléggé elfogyott. Estroliban még szerintem kifejezett jól játszott Kecmenovic ellen ahol félelmetesen jól játszott a szerb ez vitathatatlan. Azonban Monte-Carloban Bonzi leütötte a pályáról és tulajdonképpen esélye se volt pedig előzetesen nyernie kellett volna. Barcelonában is gyatra produkciót láthattunk tőle,mert az egyébként nem félelmetes formánok örvendő Bautista lemosta a pályáról. A hegemónia és a gyengülő teljesítmény sajnos továbbra is látszik rajta. Látva a McDonald elleni találkozót ahol sokkal könnyedebb győzelmet vártam tőle ehelyett,csalódás keltő volt. Nagyon nehéz helyzetbe került már az első szett után,de szerencsére a második játszmára felszívta magát. Az ütései nem elég élesek,ezért hiába jók az első adogatásai ha nem képes ingyen pontot csinálni belőle hosszú játékokba belebonyolódik amiből nem mindig jön ki jól. Az amerikai egysíkú játékával majdnem megviccelte Zapatát. Ész nélküli püfölés volt sok esetben mind a két oldalon. Fizikálisan ráadásul elképesztően kimerült Bernabe,mert már a fülén vette a levegőt a csütörtöki napon. A közönség szeretete és bíztatása nélkül garantált vereség lett volna ebből az összecsapásból.

Evans viszont az álmos salak szezon kezdést követően egyre jobban és jobban játszik. Monte-Carloban ha nem annyira frusztrált simán verte volna Ivanshkát is ,aki elképesztő lendülettel ütötte a tenyreseit. Persze, a fehérorosz azóta is csak keresi azt a tenyerest. Barcelonában már két komoly skaplot is begyűjtött a brit. Megverte Cerundolot és Khacsanovot.

A brit a játékot sokkal jobban variálja,mint az előző ellenfele a spanyolnak. Ezt egyáltalán nem szereti Bernabem,mert valljuk be nem a legélesebb kés a fiókban. Sokszor buta és indokolatlan megoldásokat választ. Mindent erőből akar megoldani. A rövidítései pedig egyáltalán nem ültek McDonald ellen sem.

Szerintem minden puskaporát ellőte Zapata és a lendületben lévő Evans gyorsan átrobog majd a honi játékoson.

Zapata Miralles, Bernabe - Evans, Daniel: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp