Már csak 5 meccse van a német pontvadászatban az élcsapatoknak, hogy bebizonyítsák: megértek a BL indulásra. Parázs mérkőzés várható a 30. fordulóban a berliniek és a leverkuseniek között.

Az FC Union Berlin meseszerűen indított a bajnokságban. Sokáig úgy tűnt a bajoki címért is versenyben lehet a csapat, azonban kijött a gárdán az, hogy nem elég mély a keret, illetve nem elég tapasztalt Urs Fischer, a svájci vezetőedző. Nem igazán tud megújulni, a tabella első felében álló csapatokat nem tudja már meglepni, kiismerték a játékát. Azonban a kiscsapatok ellen többnyire sikerült begyűjteniük a kötelező 3 pontot, amivel még meglepetésre ott állnak a harmadik helyen. Otthon a bajnokságban még nem kapott ki a csapat, de a legutóbbi találkozón is nagyon rezgett már a léc, a Bochum sokkal jobban játszott az Unionnál, egy pont mégis náluk maradt. Úgy gondolom ezt a jó sorozatot ma megtöri a Leverkusen.

Ugyanis a Bundesliga legjobb formában lévő csapata érkezik ma Berlinbe. Minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt 13 meccsükön mindössze 3 alkalommal nem tudtak győzni, de ezeken az alkalmakon sem tudták két vállra fektetni őket. Xabi Alonso a maximumnál is többet hoz ki ebből a keretből, olyan csapatokat győzött le többek között, mint a Bayern München, Frankfurt, vagy a Lipcse. De még a Fradit is sikerült nekik :) Illetve sokak nem tartják akkora fegyverténynek, de a belga meglepetéscsapatot, a Royale Union SG-t is simán hazaküldték. A vendégeknek komoly esélye van, hogy odaérjenek még a BL-t érő helyek egyikére, és ezért láthatóan mindent meg is tesznek, sikerülhet még kijavítani a szezon eleji borzasztó startot.

Az Union is elérhet még idén egy szép eredményt, de a kirobbanó formában játszó Leverkusen szét fogja kapni őket ma Diaby és Frimpong vezérletével.

Tipp: 1-3.

1. FC Union Berlin - Bayer Leverkusen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp