A legizgalmasabb mérkőzésnek ez tűnik a vasárnapi kínálatból. A Liverpool jelenleg egy ponttal van a Spurs mögött, viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Mindkét csapat a nemzetközi kupás helyért küzd.

Vélhetően ez a pozíció sikerülni fog nekik, mert a Brighton sokat bakizott a közelmúltban, de nagyon nem mindegy, hogy valaki az Európa Ligában, vagy a Konferencia Ligában indulhat. Presztízs, pénz és szurkolói elégedettség. Ezért küzdenek most.

Az látszik, hogy a Spurs nagy válságba került. Nem tudni, hogy ebbe a válságba Antonio Conte lökte be őket, vagy Conte elküldése okozta, de az bizonyos, hogy valami nagyon félre csúszott. Én úgy látom, hogy míg Conte ott volt, a motiváció nem hiányzott, de távozásában jelentősen csökkent ez a faktor. Sőt, azt lehet mondani, hogy taktikailag is kicsit visszazuhantak.

Nem akarom felhozni a Newcastle elleni 20 perces poklot, de ilyet korábban elképzelni sem lehetett esetükben. Valami ott nagyon félrecsúszott a taktikai szinten, Cristian Stellini megbízott menedzser totálisan beárazta magát, ezzel az eredménnyel szerintem nyáron mehet a National League-be. Megjegyzem, ha Julian Nagelsmann idejönne, szerintem zsákutcába jut a karrierje, mert a Spurs-el nem lehet nagy célokat megfogalmazni.

A Manchester United elleni 2-2 valamit kozmetikázott ugyan, de az első félidőben nem voltak pályán akkor sem. Én bevallom, erre apellálok most, mert azt látom, a Spurs képtelen jól játszani az első félidőkben. A MU kettőt rúgott nekik, a Newcastle ötöt, de a Bournemouth és a Brighton is rúgott egyet, tehát az utolsó négy mérkőzésen képtelenek voltak egy félidőt kihúzni clean sheettel.

A Liverpool kezd megint felfelé ívelő formát mutatni, azzal, hogy ez csak a támadójátékra igaz, a védekezésük pocsék. Utolsó 7 PL-meccssükből egyszer jött össze cleen sheet (Chelsea ellen…).

Szerintem annyira gyenge most a Spurs, hogy nem kérdés, mire kell fogadni. A Liverpool gólokra, méghozzá az első félidőben legalább két találat formájában, így megadhatjuk a lehetőséget a londoniaknak is egy potyagólra.

Liverpool - Tottenham: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp