Az ATP Masters 1000 Tour kilenc állomásából álló sorozat negyedik etapjához érkeztünk a spanyol fővárosban. Indian Wells és Miami után a salak vette át az uralmat, Monte Carlo után, pedig Madrid a férfi csúcstenisz fővárosa is lett egyben.

A tengerszint feletti 657 méteres magasság pedig egy jóval gyorsabb kondíciókkal bíró eseményt szolgáltat, egyúttal ezért is van nagyobb esélyük a jól adogató, inkább keményre szakosodott teniszezőknek is itt a Mutua Madrilena Openen.

Andrey Rublev szerezte meg két hete a monte carlói koronát, a döntőben Holger Runet felülmúlva, az útja során pedig barátját, honfitársát, Karen Khachanovot is kiiktatta, s mit ád az ég, most is barátjával nézhet farkasszemet.

A hercegségben, egy szoros tie-breakbe torkolló felvonás után egy könnyed 6:2 -es zárással győzött Rublev, egy hasonló forgatókönyv most is benne van a pakliban. A már említett tengerszint feletti magasság még segítheti is Khachanovot, de látva a héten mutatott formáját, ami eléggé akadozott, mind Monteiro, mind Bautista-Aguttal szemben, ami szett vesztést is eredményezett, nálam Rublev emelkedő formája és normál helyzetbe rázódott önbizalma okán, egyértelműen a szőke orosz továbbjutását favorizálom.

Rublev két szett veszteség nélküli találkozón van túl, a neki eddig mumusnak számító Wawrinka és a fekete ló, japán Nishioka ellenében.

A két orosz egymás ellenije jelenleg 3-3 -as eldöntetlenre áll, ám a tendencia, a 20 -as években kettőből kettőt behúzott Rublev és a salak erősen a másfél évvel fiatalabb Andrey felé billenti nálam a mérleg nyelvét.

Khachanov, Karen - Rublev, Andrey: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp