A Mallorca már a 40+ pontos csapatok táborába tartozik, szóval az 'álomhatárt' elérte. Közel sem biztos, hogy 40 pont elég a bennmaradáshoz idén, de szerintem igen. A Bilbao meg ott van a legjobbak mögött, a BL-indulástól messze, de valami EL, Konf Liga még összejöhet. Inakiékat a Sevilla elleni sikertelen meccs nem tudom, hogyan érintette. Ha azt hozzák, akkor az EL főtábla realitás lett volna. Most nem feltétlenül az, de ha nyernek Mallorcán, még nyithatnak egy hosszú hajrát.

Őszintén szólva ezt a tippet erősen alátámasztani stat.-tal nem nagyon lehet. Két erősen defenzív csapat, faék egyszerű támadójátékkal. Viszont mindkettő elég jól ért ahhoz, amit csinál, ettől függetlenül néha-néha renitenssé vállnak ezek a csapatok is.

A Mallorca mostanában elég overes lett, talán megunták a srácok a sok bekkelést, és úgy vannak vele, a bennmaradás úgy 90%-ban biztos, focizzunk egy kicsit a bajnokság végén. Az utolsó négy meccsükből volt két 3-1, egy darab 3-3, és egy 1-0-ás siker a Celta ellen. Muriqira épül a támadójáték, de a Mallorcának azért van egy rejtett arca, igazából Aguirre rendszerében azok a játékosok is jobbára bekkelnek, akik egyébként kreatívak. Viszont a közelmúltban tényleg mutatott életjeleket támadójátékot illetően a déli együttes.

A Bilbaónak sem nagyon van miért cidriznie. Inaki és Nico alkothatnak, már ha a Mallorca nyerni akar, és előre játszik, de miért ne tenné? A két klub történetében az igazán gólzáporos találkozók Mallorcán születtek, az előző idényben pl. 3-2-őre nyert a baleári együttes. Jobb klíma, jobb idő, vagy nem tudom, mi lehet az oka. Most elvileg tökéletes fociidő lesz, 21-22 fok, eső nélkül, lehet futballozni egy jót.

A Mallorca tényleg elég overessé vált az előző meccseken, közel 4-es szorzón bepróbálom azt, hogy félidőig két dugó is esik.

Mallorca - Athletic Bilbao: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp