Végre nem csak nevében lehet szuperrangadó Magyarország legnagyobb derbije.

Az Újpest ugyanis Vignjevics reaktiválása után nagyon jó formát villantott: Krusicsot a Puskás elleni 5-1-es zakó után elküldték, ennél jobb döntést aligha hozhattak volna Budapest lila felén. Nebosa elmondása szerint nagyon meglepte, hogy visszahívták, de örömmel vállalta el a melót. A kiesés elkerülése volt a cél, de annyira jól sült el az edzőváltás, hogy hirtelen már a 6. helyen találta magát a csapat: a 12 megszerezhető pontból 10-et gyűjtöttek be Kastratiék, és egyáltalán nem tűnik úgy, hogy fékezne a csapat. Az elmúlt években sosem volt még ennyi esélye egy Fradi elleni találkozó előtt az Újpestieknek, ez pedig a szurkolóknak is bizakodásra adhat okot. Vignjevics jól tudja mekkora presztízsű ez az összecsapás, és az amúgyis pazar formában lévő lila-fehérek biztos nem feltartott kézzel mennek majd neki az FTC-nek. Legutóbb elég régen, 2019-ben fordult elő az az eset, hogy nem a ferencvárosiak örülhettek a végén. Akkor csakugyan Vignjevics vezette a csapatot, és 1-1-el végeztek a felek.

A üllői útiaktól egyáltalán nem lehetett elvárni hogy egy ilyen európai menetelés után 20-25 ponttal nyerjék a bajnokságot. Pechjükre a bombaerős Leverkusen kiejtette őket, de a csapat abszolút nem vallott kudarcot. Csercseszov a CSZKA-Dinamo párharchoz hasonlította az összecsapást, és megígérte a szurkolóknak, hogy mindent beleadnak majd. Tetemesnek nem nevezhető a Ferencvárosiak előnye, de vélhetően kitart már a szezon végéig. Az azért mindenki számára világos, hogy nem elég kiküldeniük a mezt, elég fásult a gárda mostanában, és a Kecsó nagyot megy most, hálát adhat a Fradi a másik zöld-fehér társaságnak, a Paksnak, hogy elkapták a grabancukat, mert akár könnyedén belepiszkíthattak volna a fővárosiak levesébe.

A bukmékerek ugyan a két keret értéke alapján jól lőtték be az oddsokat, de az Ute-Ftc-nél mindig számításba kell venni egyéb tényezőket is, ami alapján inkább a gólok irányába éri meg elmenni fogadás terén jelenleg. Felfokozott hangulatú, parázs összecsapáson pontosztozkodást várok, remélhetőleg sok góllal. Csoboth, Goure, Tokmac, vagy akár Lisztes is garancia lehet a sok találatra.

Tipp: 2-2

Újpest FC - Ferencváros: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp