Meglepően jó szorzót kapunk a két igencsak gyengélkedő londoni csapat rangadóján a félidő overre.

Az Arsenal már fogta a Premier Leage trófeájának fülét. Mégis úgy tűnik kicsusszant a kezeik közül a 2004 óta üldözött bajnoki cím. Nem is feltétlenül az ő hibájuk ez, a PL-ben rengeteg meglepő eredmény születik, sok a váratlan pontvesztés, az Ágyúsok pedig mesterei mostanában a váratlan kimenetelek szolgáltatásának. Egyszerűen Haalandal egy teljesen más univerzumban játszó Manchester Cityt rakott össze Guardiola, amin képtelenek megtalálni a rést az ellenfelek mostanság. London vörös felén pedig nem elég mély a keret, a sérülések is nagyon visszavetették a csapatot, szóval hiába sütött a napocska szinte az egész 2022/23-as szezon alatt az Emirates Stadion felett, már minden hazai szurkoló borúsan, feketén látja a jövőt...

Talán az egyetlen, meglehetősen sovány vigasza az Arsenal rajongóknak az lehet, hogy nem Chelsea szurkolók. Ugyanis bár a szomorúság, vagy bosszúság foka hasonló lehet, mindkét csapatnál más-más okból. A kékek nagyon régen voltak ilyen mélyen, vérzett is az orrom, amikor Lampard gárdáját kerestem a tabellán, olyan mélyre kellett hajolnom. A 12. helyen tanyáznak, és közelebb vannak a 18., kieső helyen álló Leicestertől, mint a 7., konferencia ligás helyezésen álló Aston Villától...(10 illetve 15 pontról beszélünk). Senki nem tudja megmondani igazán miért nem jönnek végre az eredmények a jóval többre hivatott kerettől. Előbb utóbb biztosan jönni fog az áttörés, valami azt súgja, hogy az elmúlt 5 találkozóján 12 gólt kapó Ágyúsok ellen esélye nyílik a legutóbbi 5 meccsén 1(!) találatot szerző Chelseanek a javítás.

Saliba nélkül mintha nem is ugyanaz az Arsenal védelem futna ki a gyepre. Holding mérgezett egér módjára futkos, de Zinchenko is zabolázatlanul nyargalászik csak... A Chelsea hátsó alakzata is megér egy misét, Reece James és Koulibaly továbbra sem lesz, így a 38 éves Thiago Silvára hárul majd a vezérszerep, hát érdekes lesz Martinelli, Saka vagy Ödegaard ellen mit művel majd ez a szedett vedett társaság.

Az Arsenal akár egyedül is meglőheti a félidőig a két gólt, de úgy gondolom a Chelsea találatok is jönni fognak, akár a nagy számok törvénye alapján, akár az Ágyúsok védőire rápillantva.

Arsenal - Chelsea: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp