Legutóbb véletlenül futottam bele a Lens Monaco elleni meccsébe, talán nem is akartam nézni, de valahogy odakapcsoltam, aztán ott ragadtam. A Lens lefocizta a Monacót, de valami kegyetlen dominanciával. A Monaco olyan volt a Lens mellett, mint egy harmad osztályú együttes, amely igazából tehetetlen. A 3-0ás Lens siker teljesen reális volt, sőt igazából a reális a 4-5 gól lett volna közte, mert a Lens még több komoly ziccert puskázott el.

Én imádom ezeket a csapatokat, amelyek nincsenek tele sztárral, viszont tele van jól képzett, okos, eszes focistával, akik önzetlenek, és fizikálisan is jók. Ha ilyen focistákat összefúj a szél, abból csoda születik. Akadnak ilyen korszakos csapatok, melyek egy, max két évet futnak, hisz szétkapkodják a nevesebb csapatok ezeket a játékosokat. Opendát pl. biztos kiveszik, de nem lettem én hirtelen Ligue1 meg Lens szakértő. Kicsit ostorozom magam, hogy csak most, idény végén jöttem rá, milyen szép és közben milyen eredményes focit játszik ez a csapat.

A Lens-nak még van dolga a bajnokságban, meghatározó hét jön!

Most elvileg a papírforma alapján nyernek, így 1 pontra feljönnek a Marseille mögé. Hétvégén pedig pont egymással játszik a két együttes, aLens fogadja a Merseille-t, és ha nyer,be is előzi. A sorsolása utána nem rossz, szóval realitás, hogy top2-es lesz, és mehet a BL-be jövőre, egyből a főtáblára.

Ehhez persze a mai kötelezőt be kel húzni, ami szerintem sima lesz. A Touluse most nyert francia kupát, és fix, hogy jól meg is ünnepelték. Az is fix, hogy a Lens többet készült, többet pihent, élesebb lesz, mint ellenfele. A Toulouse a bajnokságban még nem fixen bennmaradó, de akad még egy-két olyan meccse, mint a Nice elleni, ahol egy tökéletes kooperációs iksszel azt az 1-1 pontot össze lehet még szedni, és benn lehet ragadni. A kupasiker jövőre EL-t ér, viszont úgy vélem, ezen a találkozón ha fele olyan jó lesz a Lens, mint a Monaco ellen, akkor is simán nyer.

A Lens nagy formában van, utolsó 6 bajnokiján 5-0-1 a mérleg, az 1 zakó pedig a PSG ellen jött össze, az meg igazából a 'benne van' kategória.

Toulouse - Lens: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp