A hölgyeknek már a negyeddöntőket rendezik bár eléggé foghíjas,mert csak két találkozó került a mai programba. Az esti összecsapást szemeltem ki nevezetesen Maria Sakkari és Irina Begut meccsét.

A román,hogy itt lehet a nyolcba eléggé vicc kategória amivel nem őt akarom,degradálni de a sorsolására viszont igaz a fenti állítás. Az első fordulós ellenfele Muchova aki épkézláb salak játékos és ez is elég volt ahhoz,hogy valaki a nyolcba kerüljön azért sokat mondó. Hiszen a 32 között Rogers örül ha a pályára talál ha salakról van szó,de így is sok kellemetlen percet okozott a románnak. A tizenhat között Samsonova vererségén meg sem lepődtem hiszen előzőleg is írtam,hogy salakon egyáltalán nem érzi a játékot az orosz. Ostapenko csak odaajándékozta neki a továbbjutást. A lett mindent eldurrogtatott a pályát nem találta egész meccsen. Begu későn melegedett be,mert a találkozó elején rögtön break hátrányba került. Nem is értettem,hogy miért erőből akart mindent megoldani Samsonova ellen,mert egyáltalán nem működött ez a taktika a mérkőzés első szakaszában semmiképp.

A görög az idei évben nem brillírozik az tény,de időnként kiemelkedő eredményekkel rukkol elő egy egy tornán. Így tett itt Madridban is. Ellenfelei kivétel nélkül salakon veszélyesek. Hiszen Rus és Makarova nem elit játékosok,de a maguk szintjén jók a vörös felületen. Badosa pedig már a nevével jelzi,hogy komoly erőpróba elé néz aki vele szembe jön. Emellett jó formában várhatta a tornát és a találkozót is a spanyol. Azonban a görög jól adogatott és higgadt maradt az egész mérkőzés során. A szoros játékokat is a maga javára fordította.

A pálya nem lesz gyors ami jelenleg szerintem a görögnek kedvez,mert fizikálisan bizonyosan jobban bírja majd,mint a román. Végtelennek tűnő labdamenetekkel lehet számolni. Ha a román irányítani akar az lehet a vesztét okozza,mert folyamatosan nem lesz türelme Sakkarit kisakkozni a játékból.

Begunak egyébként sem ízlik Maria stílusa így összességében szerintem egyértelmű a görög győzelme.

Sakkari, Maria - Begu, Irina-Camelia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp