A férfiak számára a mai napon a legjobb nyolcba jutás a cél. A Borna Coric – Davidovich Fokina összecsapást választottam a srácok menetrendjéből.

Előzetesen nem is gondoltam,hogy ekkora odds lesz a spanyolon körülbelül 1,3-ra datáltam volna. A horvát ,hogy miért kapott ilyen kitüntetett szorzót jó kérdés. Coric sérülése után nehezen,de magára talált és szárnyalt. Azonban ez a fény hamar kihunyt nála,mert nem volt képes olyan magas színvonalon játszani és azóta is csak vergődik. A borításnak soha nem volt mágusa a horvát ezért is furcsa ez a nagyfokú bizalom irányába az irodák részéről. A szezon nem indult jól számára,mert két torna két vereség. Ebből a szempontból viszont nagy szó,hogy nyert két talákozót,de mindkét ellefél legyőzését skalpnak egyáltalán nem nevezném. Az első meccsén Gastont semmiképp sem nevezném jó játékosnak. A 32 között Hurkaczot pedig legyőzni salakon nem kiemelkedő eredmény a ranglistás helye hiába az. Egy troll mozgásával ér fel a lengyel ezen a borításon.

A spanyol viszont ízig vérig salak játékos aki a kemény pályán is feltalálja magát. A szezonja eddig nem egetrengető,de gyatrának semmiképp se nevezném,mint ahogy Coric esetében. A kezdés neki is döcögött eléggé,de a barcelonai tornán már jó formában játszott. Egyrészt két sima szettben megvert egy salakos argentint és Russovorit, aki láttuk mennyi borsott törhet még a legjobbak orra alá is ezen a borításon. Másrészt Alcarazt ő tudta a legjobban megszorongatni ezen a tornán ami nagy szó látva,hogy játszott az egész hét során a fiatal spanyol.

Itt Madridban is hasonló formában láthatjuk játszani hiszen honfitársát sima két játszmában verte. Majd pedig a bomba formában lévő dán tinit is legyőzte hatalmas csatában ami óriási hitet adhat neki. Fejben rendkívül erősnek kellett lennie Fokinának,mert mindegyik szett az utolsó pillanatokban dőlt el. Tegnap pihenője volt,mert ha ez nincs akkor a szorzók és az esélyek is megváltoztak volna azonban így helyre billent az egyensúly is.

A formák és a hazai közönöség is Davidovich Fokina oldalán áll.

Coric, Borna - Davidovich Fokina, Alejandro: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp