Az utolsó női negyeddöntő párharcát az esti órákban rendezik a mai napon. Iga Swiatek és Petra Martic küzd meg majd e találkozón. Közönség szórakoztató összecsapásra van kilátás.

Nyilván a lengyel a mérkőzés esélyese,de közel sem egy kőszikla jelen helyzetben. A 16 között egyrészt nyögvenyelősen kezdett hiszen rögtön elbukta adogatását,majd jött a villámcsapás és 5-2-ről nem tudta befejezni a második játszmát ezzel szettet rabolt az orosz. A dolog érdekessége,hogy az orosztól azért vannak jobb salak játékosok. Lehet kissé fáradt a lengyel a nagy menetelésekben és ez is közre játszik a hullámzásaiban. Az első körös meccsén Grabhernek is mindössze egy játék kellett volna ahhoz,hogy csak hat játékkal kapjon ki Swiatektől.

Marticot végre úgy látjuk játszani ahogy mindig elvárható lenne tőle. Hiszen azzal a tudással amellyel ő rendelkezik az egész pályafutásában nagyobb potenciál volt. E tornán ledobva láncait végre mentálisan is top10-es játékot látunk tőle. Siegemund ellen is máskor már összetört volna hiszen break hátrányban is volt nem is ment igazán jól a játék az első szettben,de folyamatosan előre tekintett és a tie breaket az elme csatáját is megnyerte. A második játszmában pedig esélyt sem adott a németnek. Kalinskaya ellen is hiába tűnt úgy a második szett alakulását látva,hogy leüti az orosz a pályáról,de remekül váltott és a nyerte meg a harmadik szettet. Amit szerintem igazán érdemes kiemelni az,hogy a szett elején megszerezte a break előnyét és salakon képes volt megtartani végig egy ilyen ütővel szemben,mint az orosz. Ez a női mezőnyben egy hatalmas fegyvertény. Krejcikova pedig már egy komoly falat volt, a legjobb nyolcba jutásért.Itt is elmondható,hogy a meccsért adogatott és nem tudta hozni a szerváját,máskor szinte garantált lett volna,hogy bukja a szettet,de a héten nem.A tie breakbet megnyerve remek játékkal húzta be a találkozót.

Jelenleg mentálisan rendkívül erős Martic ezért kétlem,hogy hét játékkal jobb lenne a lengyel akinek láthattuk,hogy vannak bőven hullámvölgyek a játékában. Ilyen szorzón kár otthagyni ezt a tippet.

Swiatek, Iga - Martic, Petra: Játék hendikeppel - Hendikep tipp