A női teniszben mostanság egyértelműen kimagaslik a lengyel Iga Swiatek. Majdnem 2100 ponttal veri a második helyezett, riss Australian Open győztes Sabalenkat a világranglistán, a közvetlen riválisait is rendre földbe döngöli és a formája egyre felfelé ível.

Itt a spanyol fővárosban, Madridban, picit döcögősre sikerült a rajt, de láttunk már ilyet is tőle. Aaz első két körben Grabher és Pera is öt-öt gamet gyűjtött, míg Alexandrova ellen egy szett kisiklás is belefért, melyet Swiatek 5:2 -ről szórt el.

Azonban a negyeddöntős teljesítménye megmutatta, hogy sikerült megráznia magát és szegény Marticon szó szerint átgyalogolt 6:0,6:3 -al.

Most a csinos, atletikus orosz szépség Kudermetova lesz terítéken, aki 13. a ranglistán és szép teljesítményeket ért el, ám neki aztán tényleg nem megy ez ellen a daráló gép stílus ellen.

Eddigi három találkozásuk is rendre horrorba és mészárlásba torkollott, 2020 -ban még 6:3,6:3, de 2021 -ben már 6:1,6:0 és a legfrissebb, idei találkozásuk is megalázó 6:0,6:1 -el ért véget Switek felé.

Az orosz lány agyába alaposan beleéghetett ez a két csúnya pofon.

Swiatek, Martic ellen hengerelt és lépett játékban előre, ami vészjósló Kudermetova számára.

Az orosz ellenben mind a négy eddigi madridi fellépését döntő szettben! abszolválta csak, ami alaposan kimeríthette a tartalékait. A nagy küzdésnek pedig ára lehet fizikálisan, erre jön rá pluszba még egy világelső, női szinten domináló Swiatek, így együttesen, nem kell csodálkoznunk, ha ma is rövid programra készülnek majd a kilátogató szurkolók.

Swiatek, Iga - Kudermetova, Veronika: Játék hendikeppel - Hendikep tipp