A tegnapi várakozásaimnak is eleget tett a női világranglistát toronymagasan vezető Iga Swiatek. A Martic elleni "felmosás" után az elődöntőben a korábbi meccsein az erejével elkészülő orosz Kudermetovát mészárszékbe torkolló meccsen verte, egyértelmű sikerrel 6:1,6:1 -el.

A jelenlegi Swiatek ellen nincsen esélye senkinek, ha fejben tudja tartani magát, akkor a madridi cím sem forog veszélyben.

Swiatek nem egyizgulós típus, rengeteg győzelem van a háta mögött, ilyen fiatalon is már elég rutint szerzett, ellenben a friss Australian Open bajnok Sabalenkaval, aki már rengetegszer produkált érthetetlen leblokkolásokat a téttől, az idei volt az egyik kivétel, de Ausztráliában is remegett az a bizonyos léc.

Tengerszint feletti majd 700 méteres magasságban a salakos pálya is gyorsabb kondíciókkal szolgál, így Sabalenka is jobban érezheti magát, ám amellett nem mehetünk el, hogy az eddigi egymás elleni mérleg, ami 6-2 -t mutat a lengyel felé, abból a három salakosat egyaránt sima két szettekben nyerte Swiatek, a legutóbbit két hete Stuttgartban.

Motiváció terén is jól áll, hiszen Iga még nem hódította el a spanyol fővároshoz köthető címet, ellenben a fehérorosz már felült 2021 -ben a madridi trónra.

Látva Swiatek ellenállhatatlan játékát, nálam semmi sem mutat arra, hogy most meglephetné Sabalenka valamivel is a fináléban.

Kétségtelen a két legjobb formában lévő női játékos találkozik a döntő ütközetben, de így is nagy a különbség az energikusabb teniszt mutató lengyel fél felé, aki ellentmondást nem tűrően teljesítve ütötte le az utolsó két meccsén le a riválisait. A stuttgarti meccsükhöz hasonló, két szettes Swiatek sikert jósolom előzetesen a szombati fellépésre.

Swiatek, Iga - Sabalenka, Aryna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp