Az NB I 30. fordulójának nyitómeccsén mindkét csapat számára fontos mérkőzés következik - más-más okból.

A Honvéd a kiesés ellen küzd, az egész évük egy szenvedés, most is borzasztó formában vannak, egyetlen győzelmet tudnak felmutatni az elmúlt 6 találkozójuk alkalmával, akkor a tökutolsó Vasast győzték le egy hajrában szerzett Lukic góllal. Ő az egyetlen ember egyébként a hazaiaknál, aki 4 gólnál többet tudott szerezni, ez mindent elmond a formán kívüli támadószekcióról. Már 18 éves akadémistákkal is próbálkoznak, de rendre csődöt mond Klafuric mester minden próbálkozása, nagyon véletlenszerűen jönnek csak a jó eredmények. Az 50 éves horvát mesterrel türelmesek Budapesten, kérdés sikerül -e meghálálnia a bizalmat, de úgy tűnik beletörhet a bicskája a bentmaradás kiharcolásába.

Élnék a gyanúperrel, hogy kecskeméti részről a legfontosabb feladat Lukic semlegesítése lesz, ha ez a küldetés sikerül akkor nem lehet gond a mérkőzés megnyerését illetően. Csak 1-el kapott több gólt a csapat, mint a legkevesebbet hálóba szedő Ferencváros, tehát jól látható: legtöbbször sikerül felállítaniuk a betonvédelmet. Ha jól tudom újonc csapatként még senki sem szerepelt ennyire jól az első osztályban, az eszméletlen szezonjukhoz még az is hozzátesz, hogy csupa magyar van csak a kezdőcsapatban, 1-2 ukrán kiegészítő ember mellett. Kiemelni igazságtalan lenne bárkit is, ez a csapat így ahogy van bivalyerős, a védelem és a középpálya adja a biztos pontot, a támadószekciójuk is remekül szuperál, bár klasszikus befejezőcsatárként csak Tóth szokott kezdeni, náluk nem egy személyre koncentrálódik a gólszerzés feladata.

Az elmúlt fél évben csak a Kövesd tudta verni a Kecskemétet bajnokin, meg persze emberelőnyben a Paks múlt héten. A bukik beláthatnák végre, hogy nem fog összezuhanni a Kecsó, és több mint valószínű, hogy meglesz az ezüstérem. Egy Honvéd elleni sima győzelemmel fordulhat az edzőzseni Szabó gárdája az utolsó három fordulóra. Kicsit óvatosabb a tipp, mivel egy remi mindig benne van a lilák játékában, de én nem tartom esélyesnek azt, hogy a Kispest vezessen bármikor a találkozó folyamán.

Tipp: 1-2

Budapest Honvéd FC - Kecskeméti TE: Budapest Honvéd FC legalább az egyik félidõt megnyeri - Igen/Nem tipp