Madridban a Masters1000 -es tornán Nadal hiányában sem kellett szurkolás nélkül maradniuk a helyieknek, az új világelsőjük Alcaraz pedig nem is okozott csalódást, ott van a vasárnapi fináléban. Innentől minden más a háttérbe szorul, de azért csak játszanak a férfiaknál egy páros döntőt is, ahol egy párosra specializálódott indiai-ausztrál duó szerepel az oroszok két egyesben remekelő sztárjával szemben.

Elsőre azt mondanánk a nagyobb gyakorlattal rendelkező Bopanna/Ebden kettős az esélyes, ám ha picit mögé nézünk a háttérnek láthatjuk, hogy az orosz Davis Cup csapattagként is már párosozó Khachanov/Rublev kettős, akik korábban legyőzték Djokovic és Troicki kettősét is, sokkal több meccset játszottak le egymás mellett, mint a kevert nemzetiségű dúó.

Az oroszok 82, míg a Bopanna/Ebden páros 25 -ön szerepelt egymás mellett. Igaz, hogy utóbbiak Dohában és Indian Wellsben tornát nyertek, de erre a hétre alaposan összeérett a két jó barát tenisze Madridban. Ráadásul ez a terep, a gyorsabb, tenger szint feletti magasság okozta feltételek is "ízlenek" az oroszoknak.

Az éles szituációkból is rendre jól jöttek ki, a Mektic/Pavic és a Murray/Venus kettőssel szemben az első, szorosan elvesztett tie-breakes szettek után sem ment el a kedvük, igazi csapatként, egymásért játszva teniszeznek, és ez a pályán is meglátszik ezen a tornán.

Úgy gondolom, ha nem is az oroszok a tipikus páros teniszezők, ezen a héten működik náluk a "kémia", játékot illetően, a barátság és az egymásért versenyzés pedig egy pompás esemény befejezéssel zárulhat szombat délután.

Bopanna, R/Ebden, M - Khachanov, K/Rublev, A: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp