Babos Tímea 29 évesen úgy néz ki túl van a teniszben a legjobb napjain. Szemünk láttára "épített le" magát, egyesben szinte teljesen lenullázta magát, párosban még csak-csak ért el sikereket, de mára az is veszett fejsze nyele, miután Mladenoviccal sem talált vissza a nyerő útra.

Hozott viszont egy észszerű döntést, visszatért - már a helyezésének is köszönhetően - az ITF szintekre, ahol megpróbál minél több pontot gyűjtve még egy esélyt adni magának.

Azt sem vitathatjuk Timinek sikerült lefogynia, ami elengedhetetlen a jó szerepléshez, tehát egy nagy dolgot véghez vitt. A tavaszi "hadjárata" pedig eddig tökéletesen halad, mind kemény pályán, mind a lassabb salakos viszonylatban. Dél-Afrikába kezdte a sorozatát Március elején, ahol az első héten még csupán egy sikere született, de utána egészen a fináléig jutott, a tornadöntő óta pedig megállíthatatlan. Amerikában, Jacksonban salakon, majd utána Egyiptomban kemény felületen nyert tornát, ezen a héten pedig itt Cipruson verekedte el magát ugyancsak a döntőig.

Itt Larnacaban az a román, vagyis már ciprusi színeket erősítő Serban vár rá, akinek Pretoriában két hónapja kiosztott egy alapos 6:1,6:0 -as verést Timi.

Ez a meccs benne maradhatott a román-ciprusi fejében, aki ezen a héten nem ütközött nagy ellenállásba, ám a jelenlegi Babos Tímea most teljesen más dimenzióban ütöget, ami egyúttal hozhatja is a sorozatban harmadik ITF tornagyőzelmet is a magyar lánynak.

Mindent egybevetve babost ezzel a lendületével szerintem Serban sem lesz képe megállítani, így reálisan belehet célozni év végére egy magasabban vett visszatérést is Timinek.

Serban, Raluca Georgiana - Babos, Timea: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp