A ZTE a héten történelmet írt, megnyerte a Magyar Kupát, de izzadt rendesen, hisz a Budafok izzasztotta. Ráadásban sikerült összehozni a győzelmet, ami végül is mindegy, viszont ma lehet hatása.

Emlékszem, amikor a Puskás játszott kupameccset, az utolsót, rá következő bajnokin kapott egy 3-0-ás pofont. Az a kupameccs pont egy ZTE-Puskás Akadémia volt, ótvar 0-0, mi más. Aztán a Puskás a következő bajnokin kapott egy 3-0-ás sallert a KTE-től, nyilatkozták is a felcsútiak játékos és edző szinten is, hogy elfogyott az erő...

Gondlom én, akkor most elfogyhatott a ZTE-nél is, bár az is tény, hogy más úgy kijönni egy ráadásos meccsből, hogy a csapat kiesik, és megint más az, ha nyer, méghozzá egy trófeát.

Ettől függetlenül a ZTE a fáradtabb csapat, ezt talán nem lehet vitatni. A zalai csapatnak talán jó eredménye lenne a remi, végül is egy pont is pont alapon az is segíthet, viszont a felcsútiaknak csak a győzelem jelent jó eredményt. A Felcsút ugyanis győzelme esetén 47 pontos lenne, és egy pontra megközelítené a Paks csapatát a tabellán, szóval három körrel a vége előtt reális esély mutatkozna arra, hogy a dobogón zár, és indulhat a Konf. Liga selejtezőjében.

Ugye első félidőre három forgatókönyv van. Vagy hazai, vagy iksz, vagy vendég. Hogy gondolkodom? Ha hazai, akkor egyértelmű, hogy a Puskásnak menni kell előre, hajtani a gólokat, és a fáradó ZTE biztos benyel egy-két dugót. Ha iksz, a helyzet ugyanaz, mert a Pukásnak ugyanúgy menni kell előre. A felcsútiaknak a remi semmit sem ér a helyzetükben. Ha pedig vezet a Puskás, akkor a ZTE előbb-utóbb kockáztat, előre cserél, kinyílik, és akkor az eleve fáradtabb zalai védők, középpályások majd kontráknál lesznek bajban. Zahedi és Colley alapvetően fizikálisan, skillt tekintve szerintem top3-mas csatárok NBI szinten, ha fejben ott tudnának lenni, és lenne alázat, ők magasabb szinten is játszhatnának, de nem véletlenül itt játszanak, már amikor játszanak. Viszont a Puskás kerete bő, akár Gruber, Levi.. sorolhatnám, azért tud jó focit a pályára tenni.

Én úgy vélem, a Puskás mindent belead, és talán számíthat az is, hogy talán a kormányközeli jelző csöppet sem erős. Láttuk a Kispest meccsén is, hiába a VAR, videóbíró mellett is lehet úgy dönteni, ahogy az érdekek kívánják.

Zalaegerszegi TE - Puskás Akadémia: 2. félidő - Mérkőzés tipp